2024/05/04

Kur pinigai, ten ir neaiškumai – „Lingaudalą“ prisiminus

Neseniai laikraštyje pasirodžius kelioms publikacijoms apie Kupiškio kultūros centro ir atskirų čia dirbančių žmonių veiklą, atsiranda vis daugiau norinčių pasidalinti mintimis, kaip dirba minėtas centras ir kokių jis kelia problemų.

Klausydamas daugiau ar mažiau prie kultūrinių projektų prisilietusių žmonių svarstymų kartais tik nustembi, o kartais galvoji, kad nuostabos čia jau per maža. Ima kvepėti ir kitokiais dalykėliais.

Šį kartą pakalbėsime tik apie vieną epizodą – kaip verslininkams teko išsipirkinėti prekybos vietas šių metų „Lingaudalos“ šventėje.

Nori prekiauti – duok pinigų

Viena kavinės „Merkurijus“ savininkų Nijolė Naglienė „Kupiškėnų mintims“ papasakojo tokią istoriją.

Iki „Lingaudalos“ likus kokiai porai savaičių renginio organizatoriai į Savivaldybę sukvietė kavinių, kurios ruošėsi prekiauti šventėje, savininkus. Atvyko penkių įmonių savininkai.

Šiame susirinkime viena iš renginio organizatorių kultūros centro renginių režisierė Vilija Morkūnaitė pasakė, kad organizatoriai norėtų, jog šventės metu prekiautų vietiniai verslininkai, bet jiems reikia paremti renginį. Ji įvertino ir sumą, kurią reikėtų duoti – du tūkstančiai, o dar geriau trys.

Po to du verslininkai iš karto atsisakė minčių prekiauti, o trijų įmonių savininkės iš karto neapsisprendė, nes organizatoriai tuoj pat negalėjo atsakyti į visus prekybininkus dominusius klausimus.

Kai atėjo laikas gauti leidimus prekiauti, renginio organizatorė V. Morkūnaitė leidimo „Merkurijui“ nedavė, motyvuodama tuo, kad ši įmonė neparėmė finansiškai renginio.

Netrukus paaiškėjo, kad prekiautojų atsirado iš kitų rajonų, todėl „Merkurijus“ galėtų sumokėti ir kelis šimtus litų. To pakaktų, kad leidimas būtų išduotas. Tokias naujienas „Merkurijaus“ savininkei persakė kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius.

N. Naglienė, sužinojusi, kad atsirado prekiautojų iš kitų rajonų, panūdo išsiaiškinti, kas jie tokie, nes verslininkė prisiminė kitą prieš keletą metų buvusį įvykį, kai iš svetur į šventę užsidirbti atvykę berniukai pasiūlė „Merkurijui“ tuoj pat užsidaryti, nes kitaip jis gali būti susprogdintas ar susilaukti kitokių problemų.

Nuvykusi į Savivaldybę išsiaiškinti detalių, N. Naglienė vėl sutiko V. Morkūnaitę, kuri griežtai pareiškė, kad neduos leidimo, kol įmonė neskirs pinigų.

Nors taip ir liko neaišku, kiek pinigų reikia mokėti, „Merkurijus“ įnešė kelis šimtus litų į kultūros centro kasą ir pagaliau gavo leidimą prekiauti – pasirašė ir policija, ir organizatoriai. Deja, taip ir liko neaišku, kiek mokėjo konkurentai ir kokiu būdu tai buvo padaryta. Vietos verslininkai taip ir nesužinojo, kokia suma renginį parėmė kitų rajonų prekybininkai, aktyviai dirbę šventės metu.

Apie idiotišką norą ir kai ką kita

Viena iš „Lingaudalos“ organizatorių V. Morkūnaitė, paprašyta prisiminti, kokios iškilo problemos dėl leidimo prekybininkams prekiauti šventės metu, sakė, kad istorija su Kupiškio verslininkais yra skausminga ir nuobodi. Ji teigė nežinanti, kaip valdžia žada elgtis kitų švenčių metu, bet moteriai jau dabar aišku, kad noras sudaryti kažkokias šiltnamio sąlygas vietos verslininkams yra tiesiog idiotiškas.

Jų keliamos sąlygos yra tokios – šventėje privalo būti labai daug žmonių, ir jie visi turi labai gerai pirkti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video