2024/05/05

Konkursu sudomino sūnaus mokytoja

Jurgita ir Ramūnas Vizbarai dalyvauti konkurso „Darni šeima“ apdovanojimų popietėje aną ketvirtadienį negalėjo. Moteris paprašė Panevėžyje vykusiame renginyje apsilankyti savo draugę. Ji skubėjo nudžiuginti nominacijos šeimininkus – turėsianti jiems perduoti ne tik padėką, bet ir stiklo statulėlę su graviūra.

„Viskas labai netikėta“, – samprotavo apie jiems skirtą bendruomeniškumo nominaciją J. Vizbarienė.

LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos globojamo projekto „Darni šeima“ ėmėsi iniciatyvinės grupės pirmininkas,Šeimos ambasadorius Giedrius Masalskis ir praėjus pusantro mėnesio jau tvirtino, jog pavyko įrodyti, kad Lietuvoje yra daug darnių ir šaunių šeimų. Vienos šio konkurso rengėjams prisistatė pačios, kitas pasiūlė giminės ar draugai.

Pasak J. Vizbarienės, jiems dalyvauti pastarajame konkurse pasiūlė ketvirtaklasio sūnaus Vytauto mokytoja Dalia Kaktienė.

Anketa nereikalavo labai išsamios informacijos apie šeimą, užteko ir vieno kito štricho, kad konkurso organizatoriai ir interneto svetainės lankytojai susidarytų nuomonę apie pretendentus.

Jurgita apie savo šeimą sakė: augina tris vaikus. Sūnus Vytautas ir dukra Rūta jau lanko Kupos pradinę mokyklą. Tad ir jų, tėvų, ryšiai su šia ugdymo įstaiga glaudūs. Dabar ji yra sūnelio Tomuko auginimo atostogose. Šeimos galva Ramūnas turi verslo liudijimą ir daugiausia kuria medžio skulptūras aplinkai puošti, kiek turėdamas laisvesnio laiko įrenginėja šeimos būstą.

Nuo spalio vidurio vyksta konkurso „Darni šeima“ antrojo etapo renginiai – įteikiamos nominacijos. Visose apskrityse jos vienodos: už tradicijų puoselėjimą; už jaunąją kartą; už sėkmingą šeimos verslą; už ryšius tarp kartų. Kupiškiečiai Jurgita ir Ramūnas Vizbarai nominuoti už bendruomeniškumą.

Pirmą kartą surengto konkurso „Darni šeima“ penkiasdešimt šalies nuominuotų šeimų gruodžio 4 dieną bus pagerbtos specialiai joms skirtose iškilmėse Vilniuje.

Pastarajame konkurse iš viso dalyvavo 110 šeimų. Šio renginio interneto svetainės lankytojai siūlo gerą idėją puoselėti ir ateityje.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video