2024/05/18

Tarybos narys jaučia pavojų

Nevienareikšmiai vertinamas rajono Savivaldybės tarybos narys Dangirdas Mikšys jau gauna grasinimų susidoroti už perdėtai akyvią politinę ir visuomeninę veiklą, bet, kaip jis pats aiškina, pagalbos iš policijos jam sunku tikėtis.

Pasiūlyta pačiam kreiptis į teismą

Jau rašėme, kad praėjusią savaitę, Seimo narės Aurelijos Stancikienės viešnagės rajone metu, prie elingo įvyko Savivaldybės tarybos nario D. Mikšio ir verslininko Broniaus Domžos konfliktas. Po jo D. Mikšys raštiškai kreipėsi į policiją, tačiau pareigūnai atsisakė nagrinėti politiko pareiškimą.

Neseniai D. Mikšys gavo atsakymą iš policijos komisariato. Jame rašoma, kad politikas turi galimybių savo interesus ginti privataus kaltinimo tvarka, todėl papildomas tyrimas nebus atliekamas. Nors rašte pripažįstama, kad padaryta veika turi nusikaltimo požymių, bet ji neturi visuomeninės reikšmės. D. Mikšiui pasiūlyta privataus kaltinimo tvarka kreiptis į teismą.

D. Mikšys sakė, kad toks policijos požiūris į įvykius gali turėti sunkiai prognozuojamų pasekmių. Politikas pasakojo, kad dėl savo veiklos jis jau yra gavęs grasinimų telefonu. Anonimai labai konkrečiai reikalavo, kad jis nutrauktų tyrimus dėl Kupiškio marių, nes kitu atveju bus labai blogai. D. Mikšys sakė, kad grasinimų dėl tos pačios veiklos yra gavę ir jo draugai bei bendraminčiai. Politikas tvirtino, kad jis jaučiasi nesaugiai, todėl vis tiek kreipsis į teisėsaugos institucijas, nes kas gali paneigti, kad tie grasinimai nepasibaigs taip, kaip visoje Lietuvoje nuskambėję įvykiai Kaune.

Aiškintis reikia tada, kai neaišku

Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas, paklaustas, kodėl nesirūpina D. Mikšio pareiškimu, sakė, kad kodekse yra tam tikrų straipsnių, pavyzdžiui, šmeižimas, įžeidimas, fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas, kurių policija nesiima tirti, kai visos nusikaltimo aplinkybės yra visiškai aiškios. Šiuo atveju kaip tik viskas yra aišku. Be to, įvykį matė nemažai žmonių. Pasak L. Dovydėno, čia nebėra ko tirti, todėl ir buvo pasiūlyta D. Mikšiui kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka. Prokuratūrą šį policijos nutarimą patvirtino kaip teisėtą ir pagrįstą.

Kalbėdamas apie D. Mikšio gaunamus anoniminius gąsdinimus, L. Dovydėnas sakė, kad dėl to politikas į policiją nesikreipė. Jeigu jis taip padarys, pareigūnai imsis tyrimo. Nustačius įtariamąjį ar įtariamuosius, jiems bus iškeltos bylos.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video