2024/05/18

Remtini žmonės maisto turi gauti po lygiai, kitaip būtų kriminalas

Jau ketvirtus metus žmonėms, gyvenantiems itin sunkiomis sąlygomis, yra teikiamos įvairios paramos rūšys. Viena iš jų – nemokamai dalinami kai kurie būtiniausi maisto produktai iš intervencinių atsargų labiausiai nepasiturintiems asmenims, kurie kreipėsi dėl paramos į Savivaldybės Socialinės paramos skyrių ir seniūnijas. Šiuos maisto paketus mūsų rajone įpareigotas išdalinti „Raudonojo kryžiaus“ rajono skyrius.

Nors ir gaudami maisto veltui, žmonės sakė nesuprantantys, kodėl vieni gauna tų produktų daugiau ir įvairesnių už kitus. Ta tema pasikalbėjome su „Raudonojo kryžiaus“ rajono skyriaus komiteto pirmininku Vytautu Knizikevičiumi.

Jis pasakojo, kad apie gaunamus produktus yra informuojama Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų reguliavimo agentūros internetiniame puslapyje. Būtent ši agentūra užsiima produktų paskirstymu. Ji ir nurodo, kiek ir kokiam rajonui paskirta maisto produktų. Tai priklauso nuo remtinų žmonių skaičiaus. Maisto kiekis ir produktų pavadinimai kiekvienoje siuntoje gali skirtis.

Paklaustas, ar tokios paramos gavėjai tame pačiame rajone gali gauti skirtingą kiekį produktų, V. Knizikevičius sakė, kad taip jokiu būdu neturėtų būti ir taip nėra. Jeigu pasitaikytų toks atvejis, jį reikėtų nagrinėti atskirai.

Pasak V. Knizikevičiaus, žmonėms galėjo pasirodyti, kad ne visi gauna po lygiai todėl, kad pamažėjo produktų kiekiai. Pavyzdžiui, visą vasarą cukraus buvo dalinama po du kilogramus, o štai dabar padarė jau po vieną. Bet taip gauna visi paramos gavėjai.

Matyt, ateityje daviniai dar gali mažėti, nes paramos gavėjų skaičius visoje Lietuvoje smarkiai auga. Štai mūsų rajone dabar yra keturi tūkstančiai šimtas penkiasdešimt gyventojų, gaunančių šią paramą. Į žmonių, gaunančių maisto davinius, sąrašą patenka tos šeimos, jei pajamos vienam jos nariui nesiekia 525 litų.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video