2024/05/18

Moksleiviai palaiko maršrutinių autobusų gyvastį

Prasidėjus mokslo metams, ryte prie autobusų stotelių galima pamatyti pulkelius mokinukų, laukiančių autobuso. Vieni mokyklą pasiekia mokykliniais, o kiti maršrutiniais autobusais.

Apie mokinių pavėžėjimo tvarką šiais metais kalbėjomės su UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktoriumi Virgilijumi Brakniu bei kai kurių mokymo įstaigų vadovais.

Pagrindiniai keleiviai – vaikai

Pasak UAB „Kupiškio autobusų parkas“ direktoriaus Virgilijaus Braknio, šiais metais mokinių, vykstančių į mokyklas maršrutiniais autobusais, padaugėjo. Pernai jų paslaugomis naudojosi apie 700 mokinių, o šiais metais per 900. Tokį padidėjusį važiuojančiųjų skaičių lėmė tai, kad šiais metais jų įstaiga veža Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokinius, gyvenančius mūsų rajone.

„Mes savo maršrutus taikome prie mokinių, nes jie yra pagrindiniai mūsų klientai. Vasarą, kai mokiniai atostogauja, dirbame nuostolingai, – sakė V. Braknys. – Iš pradžių buvo problemų su Lukonyse gyvenančių mokinių pavėžėjimu į mokyklą, tačiau šią problemą išsprendėme pavėlindami rytinio maršruto laiką. Dėl mokinių buvo atidarytas dar vienas papildomas maršrutas, kuris paims Stirniškių kaimo vaikus“.

Anot direktoriaus, daugiausiai maršrutiniais autobusais į mokyklą mokinių vyksta iš Biliūnų, Laičių, Šimonių ir Subačiaus miestelio.

Šiais metais yra ir pasikeitimų. Dabar mokiniams nebereikės laukti nemokamo važiavimo autobusu bilietų kiekvieną mėnesį, nes jie yra visiems mokslo metams. Išlieka tik mokinių važiavimo apskaitos tvarka – iki kito mėnesio 5-8 dienos mokyklos pateikia duomenis apie mokinių skaičių, važiavusių maršrutiniais autobusais.

Nors mokinių pavėžėjimas į mokyklą nenuostolingas, tačiau suteikia ir papildomų išlaidų. Didžiausia bėda, mokinių nekultūringas elgesys autobuse. Laužomi turėklai, plėšomos sėdynės, todėl prasidėjus mokslo metams, prasideda ir kai kurie autobusų remonto darbai. Šiuo metu atnaujinti autobusų parko nėra galimybių, o esami autobusai reikalauja daug priežiūros. Naujausias autobusas yra 2004-ųjų, kurį autobusų parkas perėmė iš Salamiesčio pagrindinės mokyklos, nes jis buvo pirktas Savivaldybės lėšomis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video