2024/05/02

Vieną medicinos punktą išgelbėjo

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė pristatė sprendimo projektą dėl trijų medicinos punktų Migonių, Bakšėnų ir Laičių kaimuose uždarymo.

Direktorė sakė, kad jos vadovaujamai įstaigai sumažėjo finansavimas. Dabar per mėnesį gaunama 43 tūkstančiais litų mažiau, todėl reikia galvoti apie taupymą. Tie trys minėti medicinos punktai yra prastos būklės. Jie nebeatitinka higienos reikalavimų. Norint, kad jie veiktų, verkiant reikia remonto, o tai brangiai kainuotų.

D. Kulbokienė sakė mananti, kad ir be tų punktų galima išsiversti, sveikatos priežiūros paslaugas atliekant pacientų namuose.

Tarybos nariams svarstant šį pasiūlymą, bene garsiausiai nuskambėjo mero Jono Jaručio balsas. Meras dėstė, kad Migonių ir Bakšėnų medicinos punktus gal ir būtų galima uždaryti, nes netoli yra kiti punktai. Tuo tarpu be medicininių paslaugų palikti Laičių kaimo nederėtų, nes iki artimiausios ambulatorijos Skapiškyje tiesiausiu keliu per mišką yra kokie aštuoni kilometrai, o geru keliu kone dvigubai toliau. Tokie atstumai senyviems sergantiems žmonėms būtų nepakeliami.

J. Jarutis sakė, kad lengviausia problemas spręsti direktorės siūlomu būdu – uždaryti, ir viskas. Jo nuomone, poliklinika turi ieškoti variantų, kaip medicinos punktą Laičiuose išlaikyti. Tarybos nariai tokiai pozicijai pritarė ir medicinos punktas Laičiuose buvo išgelbėtas. Bent jau kol kas.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video