2024/05/02

Taryba priversta balsuoti už bolševikinius sprendimus

Ketvirtadienį vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje ne visiems Tarybos nariams pavyko valdytis, kai teko balsuoti už absurdiškas kol kas Lietuvą tebevaldančios konservatorių daugumos direktyvas. Vyrai pyko žiauriai, bet balsavo…

Po vasaros atostogų Tarybai susikaupė gana daug svarstytinų klausimų. Tarp jų buvo ir visiškai rutininių, ir tokių, kad kai kurioms damoms teko išeiti iš salės su ašaromis akyse.

Lietuvos valdžia bruka politrukų etatus

Pats absurdiškiausias Tarybos posėdyje svarstytas klausimas buvo sprendimas dėl seniūnaitijų sudarymo. Rajono Taryba šį klausimą atidėliojo tiek, kiek galėjo. Kai nebuvo priimtas sprendimas, rajono Savivaldybę pradėjo atakuoti Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje Leonas Alesionka. Su juo dar šiaip taip pavyko atsirašinėti, bet galų gale net ir teismas tarė savo svarų žodį – vykdykit, kas jums nurodyta.

Ne vienas Tarybos narys tiesiog sunkiai galėjo sulaikyti iš burnos sprūstančius keiksmus, kai prievarta tenka priimti nesąmoningus sprendimus. Tačiau visgi buvo balsuota už tai, kad reikia sudaryti rajono Savivaldybės seniūnaitijas iš seniūnijas aptarnaujančių teritorijų ar jos dalių. Taip pat patvirtintas Savivaldybės seniūnaitijų sąrašas. Jis Tarybos sprendimu turi būti netrukus paskelbtas vietinėje spaudoje.

Sprendimas dėl seniūnaitijų per prievartą buvo priimtas, bet jau dabar aišku, kad jis iš esmės bus niekinis.

Pavyzdžiui, Subačiaus seniūnas posėdyje sakė, kad šios seniūnijos bendruomenės jau pareiškė kategorišką „ne“ tokiai absurdiškai iniciatyvai. Šioje seniūnijoje žmonės vienareikšmiai mano, kad tokiomis sąlygomis veikdavo tik sovietiniai politrukai.

Pravirkdė vadovę

Jau senokai rajone nėra visiškai aišku, už kokias paslaugas gydymo įstaigos gali imti mokesčius iš gyventojų, o už kurias sumoka Ligonių kasos. Įsibrovė įtarimas, kad už tas pačias paslaugas moka ir ligonių kasos, ir patys ligoniai.

Tarybos nario Virginijaus Andrijausko iniciatyva buvo priimtas nutarimas įpareigoti Savivaldybės kontrolieriaus tarnybą patikrinti viešąją įstaigą Pirminės sveikatos priežiūros centras ir nustatyti, ar teisėtai vykdomas 2009 metų vasario mėnesio sprendimas dėl pritarimo minėto centro teikiamų papildomų medicininių mokamų paslaugų sąrašui ir jų kainoms.

Svarstant šį nutarimo projektą neatlaikė poliklinikos direktorės Dovilės Kulbokienės savitvarda. Ji iš posėdžių salės išėjo apsiašarojusi. Tuo tarpu negailestingi politikai replikavo, kad ši moteris dažniausiai taip bando spręsti problemas ir rankioja tokiu būdu įgyjamus dividendus.

Beje, buvo pasiūlymas pasidomėti ir tuo, kaip imami mokesčiai už tyrimus iš gyventojų ir ligoninėje, bet tai buvo atidėta ateičiai.

Patvirtinta nauja direktorė

Svarstant daugelį kausimų Taryboje buvo jaučiama įtampa, bet kai Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius pristatė naująją Kupiškio muzikos mokyklos direktorę Daivą Šakickienę, sušvelnėjo rūsčių politikų veidai.

Gėlių puokštėmis ir šiltais palinkėjimais naujoji direktorė buvo priimta į rajono įstaigų vadovų gretas. Jai nustatytas 24,6 bazinių algų dydžio atlyginimas.

Ambulatorijai suteiktas vardas

Lapkričio 11 dieną bus minimos žinomo gydytojo Igno Vaitoškos 100 – osios gimimo metinės. Šis, visoje Lietuvoje puikiai žinomas specialistas, net 28 metus dirbo Skapiškio ligoninėje, o vėliau ambulatorijoje. Jį geru žodžiu iki šiol mini Skapiškio ir jo apylinkių gyventojai.

Artėjant šio gydytojo šimtmečiui žmonės pareiškė iniciatyvą, kad jų miestelio ambulatorija būtų pavadinta I. Vaitoškos vardu. Taryba pritarė šiai gyventojų iniciatyvai, kurią pristatė Skapiškio seniūnas Valdas Juškevičius.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video