2024/05/17

Žiaurus nužudymas bus nagrinėjamas uždarame posėdyje

Pirmadienį Panevėžio apygardos teisme prasidėjo ne tik Kupiškio rajono, bet ir visus apskrities žmones sukrėtusio itin žiauraus nusikaltimo nagrinėjimas.

„Kupiškėnų mintys“ jau nekartą rašė apie pernai rugsėjo 13 dieną rastos negyvos kupiškėnės Astos K. nužudymą. Mergina prieš tai buvo ir prievartaujama, ir kankinama.

Įtariamieji nenorėjo viešo nagrinėjimo

Pirmadienį į teismą surakintomis rankomis buvo atvesdinti keturi įtariamieji biržiečiai – 21 metų Justinas Juzėnas, 22 metų Skirmantas Balčiūnas, 20 metų Armandas Valeckas ir 24 metų Marius Galvanauskas. Trys iš jų ir anskčiau yra turėję reikalų su teisėsaugos struktūromis.

Šioje byloje kaltinimas itin žiauriu nužudymu yra pareikštas tik J. Juzėnui, kiti jo draugai kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu, seksualiniu prievartavimu, nusikaltimo slėpimu.

Paprastai bylose, kai nagrinėjamas seksualinis prievartavimas uždaro posėdžio reikalauja nukentėjusioji ar jos atstovai. Šiuo atveju viskas buvo kitaip.

Posėdžio pradžioje bylą nagrinėjusi prokurorė ir nužudytosios mergaitės tėtis pageidavo, kad posėdis būtų atviras, o teisiamųjų advokatai pareiškė savo klientų valią, kad reikėtų bylą nagrinėti už uždarų durų. Motyvas buvo maždaug toks – teks svarstyti intymias aplinkybes, todėl viešumas greičiau gali trukdyti nei padėti teisingai įvertinti visas bylos aplinkybes.

Teismas atsižvelgė į šiuos motyvus, ir buvo paskelbtas uždaras posėdis.

Iš pradžių žagino, po to nužudė

Ikiteisminio tyrimo metu buvo iš esmės atkurtas bendras nusikaltimo vaizdas. Iš bylos medžiagos matyti, kad keli Biržų jaunuoliai važinėdami po miestą automobiliu „Volkswagen Golf“ pastebėjo gatve einančią merginą. Jie pagrobė pilnametystės dar nesulaukiusią Astą ir nusivežė į vieno iš jų namus.

Ten buvo surengtas prievartos seansas. Teismas turėtų išsiaiškinti keli vaikinai prievartavo savo auką. Tyrimo medžiaga leidžia manyti, kad seksualiniu smurtu užsiėmė trise.

Atlikę juodą darbą, biržiečiai nutarė, kad reikia atsikratyti merginos ir bandyti išvengti atsakomybės, paslepiant pėdsakus.

Paryčiais mergina buvo nugabenta į mišką ir ten žiauriai nukankinta. Jos veidas buvo sudaužytas taip, kad nebebuvo galima pažinti, o artimieji merginą identifikavo tik pagal rastus papuošalus ir pooperacinį randą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video