2024/05/17

Versija: mirtis galėjo būti paskatinta televizijos anonso

Šeštadienį apie 23 valandą Skapiškio seniūnijos Tverų kaimo sodybos ūkiniame pastate buvo rastas kilpoje kabančio Viliaus Spetylos, gimusio 1981 metais, lavonas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Paskirta užduotis – nustatyti mirties priežastį.

V. Spetyla prieš mirtį atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių antruosiuose pataisos namuose – atviroje kolonijoje. Šioje kolonijoje yra kur kas švelnesnis režimas nei kitose įkalinimo įstaigose. Jei ten kalintys žmonės nedaro pažeidimų, jiems numatytos net trumpalaikės 48 valandų išvykos į namus.

V. Spetyla pasidarė žinomas po to, kai jis kelyje Kupiškis – Rokiškis sužalojo jauną žmogų, kuriam gydytojai ilgai nesuteikė pagalbos. Sužalotasis mirė.

Už tai V. Stepyla Kupiškio rajono apylinkės teismo pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 6 dalį buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme ketveriems metams. Be to, trejiems metams jam atimta teisė vairuoti transporto priemonę.

Praėjusį savaitgalį rajono policijos komisariatas gavo pranešimą, kad nuteistasis V. Spetyla atvyksta į Kupiškio rajono Tverų kaimą, kur yra registruotas. Jis į Pravieniškių pataisos namus privalėjo grįžti rugsėjo tryliktą dieną iki 17 valandos. Deja, šio nurodymo jaunas vyras nebesilaikė – jis pasirinko mirtį.

Žmonės, žinantys įvykius, kuriuose dalyvavo V. Spetyla, atkreipė dėmesį į tai, kad būtent tą dieną, kai vyras pasikorė, per televiziją buvo anonsuojama nauja laida. Joje dar kartą bus kalbama apie tragiškai pasibaigusią avariją, kurioje dalyvavo V. Spetyla. Gal tai ir sutapimas, o gal vyras nebeišlaikė jį užgulusio psichologinio preso, nors šioje televizijos laidoje bus akcentuojami ne jo, o gydytojų veiksmai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video