2024/05/17

Kraupūs žiaurios avarijos padariniai

Sekmadienį 20.50 val. policija gavo pranešimą, kad kelio Kupiškis – Utena keturioliktajame kilometre, Lanauskų kaimo ribose, įvyko sunkiomis pasekmėmis pasibaigęs eismo įvykis.

Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas pasakojo, kad lengvasis automobilis „Volvo 850“, vairuojamas Mazgeliškių k. dvidešimt vienerių metų gyventojos V. G., lenkė ta pačia kryptimi važiavusį automobilį ir kliudė iš priekio atvažiuojantį motorolerį APRIL, kuriuo važiavo trys asmenys – K. M., g. 1981 m., Butėnų k. gyventojas, R. D., g. 1989 m., Migonių k. gyventojas, ir G. B., g.1992 m., Anykščių r., Svėdasų sen., Aulelių k. gyventoja. Važiuoti trise vienu motoroleriu irgi jau yra eismo taisyklių pažeidimas.

L. Dovydėnas sakė, kad stipriai sužalota ir nepilnametė motorolerio keleivė, ir vairuotojas, ir kitas keleivis. Visi jie šiuo metu yra ligoninėse. Jų būklė sunki.Vienam jų amputuota koja, kitam ranka.

Policijos pareigūnai dar kartą atkreipė motoroleriais ar dviračiais važinėjančių žmonių dėmesį į tai, kad jau prasidėjo ruduo ir greičiau pradėjo temti. Tamsiu paros metu šiomis transporto priemonėmis važiuojantys yra praktiškai nematomi. Todėl būtina dėvėti šviesą atspindinčias liemenes. Be to, tiek dviračiai, tiek motoroleriai privalo turėti atšvaitus, o priekinės lempos nuolat degti.

Šį įvykį tiriantys pareigūnai dar nenori kategoriškai tvirtinti, kas yra avarijos kaltininkas, tačiau liudininkai policininkams teigė, kad motorolerio priekinė lempa nedegė, todėl motoroleris galėjo būti sunkiai matomas. Ši informacija dar bus tikslinama.

Automobilį „Volvo 850“ vairavusi mergina avarijos metu buvo blaivi.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video