2024/05/19

Išnuomoja ir piktžoles?

Laiške redakcijai jo autorius ironizuoja, jog Kraštiečiai nėra ta miesto dalis, kurioje Savivaldybės vadovai su svečiais lankytųsi. Tačiau ir tos „seniūnaitijos“ gyventojai nori gražesnėje aplinkoje gyventi ir ją kai kas pavieniui, bet dažniausiai kaimyniškai, tvarko. Nepretenduojantis į jokius rinkimus, kaip pabrėžia šis mūsų laikraščio skaitytojas,vieną popietę sumanė net atidžiau pasižvalgyti ir pareikšti nuomonę, kaip čia kas atrodo. Pasibodėjo jis kelių daugiabučių namų kiemais, per kuriuos išminti takeliai į savąsias laiptines.

Tik takeliai ir daugiau nieko – nei gėlės ar kokio dekoratyvinio krūmelio, o vadinamoji veja – tikras dirvonėlis. Bet labiausiai jam užkliuvo Prano Mažylio gatvės 8-ojo namo aplinka. Teisybė, viena dalis jos nušienaujama, o kita, juosianti pastato pietinę dalį, visą vasarą apšepusi. „Negi jau taip sustabarėjome, kad nebegalime ištaikyti laiko po langais išravėti?“,- stebisi jis. Dar priduria, kad, jo žiniomis, aplinkinių kreiptasi į kelias įstaigas, kurios turėtų sudrausminti aplaidžius žmones, bet nesulaukta jokio atgarsio. Tad ar negalėtų padėti redakcija?

Kviečia – tai ir einam. Iš skelbimo buvusios „Pelikano“ parduotuvės lange sužinom, jog buvusios įmonės patalpos pirmajame aukšte per visą namo galą su atskiru įėjimu – išnuomojamos. „Tai kas daugiau, jei ne jų savininkas H. Gabonis turėtų tvarkyti ir aplinką?“ – klausiama ir laiške.

Sutiktas šio namo gyventojas paaiškino, jog kita jų daugiabučio aplinkos dalimi rūpinasi jie patys, už jos priežiūrą moka samdomam žmogui. Pastarasis, suprantama, neatsisakytų ir po Gabonių langais nuravėti, tačiau ką padarysi, kad jiems gražiau taip, patinka erzinti aplinkinius tokiu aplaidumu.

Korespondentė ketino iš paties laiške įvardinto asmens sužinoti, kodėl taip nesiskaito su paprasčiausiais tvarkos reikalavimais. Tačiau pokalbis neįvyko, nes už jų buto durų atsiliepęs vyriškis ir sužinojęs, kokiu reikalu į jas beldžiamasi, iš pradžių ketino jas atrakinti, tačiau vėliau pasakė, jog tėvai yra išvažiavę, o jis neįpareigotas ką nors aiškinti…

Iš tikrųjų jokio čia paaiškinimo ir nereikia, o tik nurauti piktžoles ir padėti prie konteinerių, kad komunalininkai išvežtų.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video