2024/05/19

Vieno sukčiaus byla nukeliavo į teismą

Išradingumu stebinantys sukčiai, sugebantys įvairiausiais būdais iš patiklių žmonių išvilioti pinigus, dažniausiai būna nepagaunami, bet nėra taisyklių be išimčių – neseniai viena sukčiavimo byla nukeliavo į teismą.

Sukčiams atostogų nėra

Vien per praėjusią savaitę rajono policija užfiksavo du sukčiavimo atvejus, kai pinigai buvo išvilioti iš mergaitės ir pagyvenusios moters.

Neseniai plačiai nuskambėjo istorija, kai dvylikametė mergaitė, sukčiaus įkalbėta gelbėti tėtį, Noriūnų parduotuvėje apgavikui nupirko telefono papildymo kortelių už tūkstantį tris šimtus devyniasdešimt litų, o pardavėjoms nepasirodė keista, kam nepilnametei už tokią didelę sumą reikalingos kortelės.

Tą pačią dieną Kupiškyje sukčius pagyvenusiai moteriškei pareiškė, kad jos brolis pateko į eismo įvykį ir jam reikia padėti. Moteris jam į rankas atidavė tūkstantį litų.

Rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas pasakojo, kad nukentėjusioji yra garbaus amžiaus, gimusi 1929 metais. Moteris pareigūnams sakė, kad ji ne kartą girdėjusi apie tuos sukčius, skaičiusi pranešimus ir laikraštyje. Deja, tada, kai pati pateko į sukčiaus rankas, pinigus jam atidavė gera valia ir tik gerokai vėliau susigaudė, kad buvo akiplėšiškai apgauta.

Moteris niekaip negalėjo suprasti, kad ji pati padarė nusikaltimą, nutarusi papirkti policininkus ir taip išgelbėti brolį.

Nukentėjusioji pareigūnams niekaip negalėjo papasakoti, kaip atrodė sukčius. Ji sakė, kad tai buvo jaunas vyras, ir tiek. Vien tiktai pagal tokius požymius surasti nusikaltėlį nebus lengva.

Panevėžiečio gastrolės baigėsi

Prieš pusantro mėnesio rašėme, kaip moteris sukčiui net du kartus davė pinigų. Šis veikėjas pagaliau įkliuvo policijai.

Įtariamasis yra Panevėžio miesto gyventojas. Priremtas įkalčių, sukčius prisipažino padaręs ne vieną panašaus pobūdžio nusikaltimą keliuose miestuose ir rajonuose. Praėjusį ketvirtadienį sulaikytas pilietis buvo supažindintas su bylos medžiaga, ir byla nukeliavo į teismą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video