2024/05/19

Ryžto rengti interpeliaciją mero pavaduotojui padaugėjo. Ir ne tik…

Paprastai politinį gyvenimą vasarą apima štilis, bet šį kartą opozicijai priklausantys rajono Savivaldybės tarybos nariai aktyviai domėjosi kai kuriais rajono valdžios veiklos barais.

Po oficialių dokumentų panaršymo jau pavasarį kilusi mintis rengti interpeliaciją mero pavaduotojui Aidui Mikėnui dar sustiprėjo.

Be to, opozicija, radusi, jos nuomone, ir įvairių pažeidimų, ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, net dokumentų klastojimo apraiškų, nutarė kreiptis į Valstybės kontrolę.

Tarybos nariai per vasarą domėjosi lengvųjų automobilių, lėšų ir darbo laiko panaudojimu rajono Savivaldybėje. Po atlikto darbo jiems susidarė įspūdis, kad Savivaldybėje įvairių pažeidimų nors vežimu vežk.

Viskas prasidėjo nuo A. Mikėno

Paklaustas, kas inspiravo tokį rimtą susidomėjimą Savivaldybės veikla, vienas iš Tarybos narių Ričardas Kriovė sakė, kad viskas prasidėjo nuo plačiai nuskambėjusios istorijos dėl mero pavaduotojo A. Mikėno darbo ne tik Savivaldybėje, bet ir Povilo Matulionio pagrindinėje mokykloje kūno kultūros mokytoju.

Jau tada pasirodė, kad darbo laikas Savivaldybėje ir mokykloje dubliuojasi, o mero pavaduotojas dirba savo paties kuruojamoje srityje.

Nors pats A. Mikėnas ir jo užtarėjai aiškino, kad nieko bloga neatsitiko, opozicija nutarė giliau pažvelgti į jo veiklą ir užimtumą.

Tai buvo puiki proga pasidomėti ir kitais politikus ir rinkėjus dominančiais klausimais.

Gali ir pamokų nevesti, ir gyventojų nepriiminėti

Tarybos nariai išsiaiškino, kad A. Mikėnas ketvirtadieniais, nuo 13 iki 17 valandos, turi priiminėti gyventojus, tačiau šias pareigas jaunas politikas vykdo labai atmestinai. Nustatyta, kad net dvidešimt tris ketvirtadienius nuo 2008 metų birželio iki šių metų liepos mero pavaduotojas važinėjo įvairiais maršrutais, dažniausiai kelionėms skirdamas visą dieną, kartais dalį.

Vadinasi, 55 procentus darbo laiko, skirto gyventojams priimti ir jų problemoms išklausyti, A. Mikėnas eikvojo kelionėms į Vilnių, Zarasus, Kėdainius ar pasivažinėjimams po rajoną.

Pagal pateiktą pažymą ir darbo tabelius, kiekvienos savaitės antradienį ir penktadienį, nuo 8 iki 10.45 val., politikas tampa Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos mokytoju, tačiau mero pavaduotojo kelionės lapai byloja visai ką kita.

Pasirodo, net aštuonis kartus per tikrintą laikotarpį (ne visus metus) A. Mikėnas tuo metu, kai turėjo lavinti moksleivius, buvo išvykęs į Vilnių, Panevėžį ar Pasvalį.

Kai „Kupiškėnų mintys“ domėjosi dvigubomis jo pareigomis, politikas aiškino, kad jis visur spėja, jokio darbų dubliavimosi nemato, o pareigos Savivaldybėje netrukdo vesti pamokų.

Šį kartą, paaiškėjus, kad toli gražu ne visada jis paskirtu laiku būna mokykloje, A. Mikėnas jau nieko nebenorėjo komentuoti.

Tikrinimą atlikę Tarybos nariai mano, kad tokios mero pavaduotojo kelionės per pamokas, kurių, beje, jam niekas per prievartą nepiršo, yra ne tik piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi, bet ir neteisėtas pinigų gavimas ir dokumentų klastojimas (vieni dokumentai byloja, kad A. Mikėnas veda pamokas, o kiti – tvirtina, kad jis tuo pačiu metu yra komandiruotėje).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video