2024/05/19

Greičio mėgėjų tyko „nekaltas“ automobiliukas

Ne vienas greičio mėgėjas jau pastebėjo Kupiškio rajono pakelėse stoviniuojantį vyšninės spalvos automobilį „VW Caddy“. Viršijus leistiną važiavimo greitį, pro jo langus tuoj pat pasipila blykstės. Tokią užslaptintą fotosesiją vairuotojams jau pusmetį vykdo Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnyba.

Apskrityje vienas

Panevėžio apskritis kol kas turi tik vieną greitį matuojantį automobiliuką. Visoje šalyje šiuo metu tokių yra 12.

Mobiliaisiais greičio matuokliais vadinamos mašinos iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiria. Nei policijos, nei kokiais kitokiais skiriamaisiais ženklais jos nepažymėtos.

Šios transporto priemonės tiesiog stovi pakelėse ir „pleškina“ kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Nors automobiliuose būna ir policininkas, jis tik stebi kompiuterinės įrangos darbą ir jokios įtakos vykdomam „procesui“ neturi.

Kaip teigė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus vyresnysis specialistas Džeraldas Baliūnas, mūsų rajono keliuose pasirodantis vyšninės spalvos „VW Caddy“ fiksuoja tik greičio pažeidėjus. O jų, pasak policijos pareigūno, priskaičiuojama itin daug – per savaitę į Kupiškio komisariatą ateina po dešimt tokių „fotomodelių“.

Pašnekovo duomenimis, visa mobiliuosiuose greičio matuoklių užfiksuota informacija pirmiausia patenka į Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybą. Iš ten, pagal sučiuptų automobilių registracijos numerius, pranešimai siunčiami į rajonų policijos komisariatus. Iš čia vairuotojai per du mėnesius sulaukia bausmės.

„Šios priemonės veiksmingumas tikrai pasijuto. Jei anksčiau, važiuodami leistinu greičiu, daug vairuotojų lenkdavo, dabar tai daryti prisibijoma“,- sakė Dž. Baliūnas

Į Kupiškio policiją, pasak DŽ. Baliūno, pranešimai apie mūsų rajono pažeidimus ateina iš visos Lietuvos. Tačiau kituose miestuose, kur stovi panašūs fotoaparatais pakrauti automobiliai, vairuotojai gaudomi ne tik už viršytą greitį, bet ir kitus pažeidimus. Pavyzdžiui, Vilniuje fotografuojami keleiviniam transportui skirta juosta važiavę automobiliai, Klaipėdoje – raudono šviesoforo signalo nepaisantys vairuotojai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Rytis UŽUSIENIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video