2024/09/23

Turistams trūksta nuorodų ir anglų kalba

Jau daugiau nei metai praėjo nuo to laiko, kai Kupiškyje duris atvėrė Turizmo ir informacijos centras. Vieni teigia, kad tai puiki bei miestui naudinga investicija, kiti abejoja šio centro veiksmingumu, o treti net nežino, kad Kupiškyje apskritai egzistuoja tokia įstaiga. O ką gi byloja statistika apie turistų srautus, užplūstančius Kupiškio turizmo ir informacijos centrą?

Besidominčių yra

Ten dirbanti vadybininkė Vaida Bočiulytė teigė, jog lankytojų niekuomet netrūksta. Pasak jos, šių metų birželio mėnesį Turizmo ir informacijos centre jų skaičius buvo didelis – 904. Tai rodo, jog vis daugiau žmonių naudojasi centro paslaugomis.

Liepos mėnesį į Turizmo ir informacijos centrą užsuko 670 svečių. Nuo pat atidarymo pradžios lankytojų būta per penkis tūkstančius.

„Lingaudala“ traukia užsieniečius

V. Bočiulytė sakė, kad dažnas turistas maloniai nustemba, jog Kupiškyje yra tokia įstaiga. O lietuviškai nekalbančiam svetimšaliui, pasak vadybininkės, Turizmo ir informacijos centras yra tikras išsigelbėjimas, mat informacijos ar nuorodų apie lankytinus objektus anglų kalba sudėtinga rasti.

Birželio mėnesį, kad ir kaip būtų keista, į centrą užsuko tik du užsieniečiai, o liepą – net 81.

V. Bočiulytė tokį kontrastą aiškino tarptautinio folkloro festivalio „Lingaudala“ populiarumu.

Anot jos, tą savaitę vos spėjo suktis, nes lankytojai Turizmo ir informacijos centro duris varstė vienas po kito. Be to, tą mėnesį vyko ir triatlono varžybos, pritraukusios ne vieno svetimšalio dėmesį.

Lankomiausi objektai

Specialistės teigimu, pasiteirauti informacijos apie Kupiškio miesto lankytinus objektus dažniausiai užsuka turistai iš kaimyninės Latvijos (29 svečiai liepos mėnesį), Ukrainos bei Švedijos. Konsultuoti atvykėlių iš egzotiškų šalių jai dar neteko.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video