2024/09/23

Savianalizė baigta – lieka tik dirbti

Daugiau nei pusmetis, kaip Biržų – Kupiškio rinkimų apylinkėje rinkėjų deleguotas Seimo narys Valdemaras Valkiūnas pluša Lietuvos parlamente. Didžiąją jo darbo dalį užima psichologinė savianalizė, kurios, matyt, ir skatinamas, seimūnas jau pakeitė tris Seimo frakcijas. Tačiau garsiau prabilti jį privertė prieš beveik tris amžius iš Biržų į Švediją išgabentos patrankos. Tuo tarpu kupiškėnai vis dar laukia savo užtarėjo ir kantriai mina kelius į jo atstovybę Kupiškyje. Todėl nusprendėme pakalbinti Seimo narį V. Valkiūną apie jo pagalbą mūsų kraštiečiams ir kovą su visuotine krize.

Spaudoje pasirodė pranešimai apie jūsų pastangas sugrąžinti biržiečiams prieš kelis amžius prarastas pilies patrankas. Kada tokio ryžto sulauksime, sprendžiant mūsų miesto problemas?

Galbūt kai kas mano, kad nebėra rimtesnių problemų nei tos patrankos, tačiau man smulkių darbų nebūna. Sakoma, kad Dievas vykdo didelius procesus, o velnias koja pakiša su smulkmena. Nuo mažesnių problemų, manau, ir reikia pradėti dirbti.

Kupiškio nepamiršau. Čia per pusmetį gavau 44 skundus. Juose daugiausia bėdojama dėl finansinės padėties, prašoma paremti sportą, kultūrą ir kitas sritis. Iš esmės, visos kupiškėnų pateiktos problemos – išspręstos, kai ką siūliau svarstyti savame kieme. Tokius nusiskundimus, kaip prastas telefono ryšys, savo patarėjui Andriui Kleniauskui liepiau perduoti miesto Savivaldybei. Žmonės turbūt mano, kad Seimo narys atvažiuos ir viską sutvarkys, bet gi daug ką galima susitvarkyti vietoje.

Tačiau Kupiškio rinkėjai skundžiasi, kad sunkoka susitikti su jumis.

Stengiuosi susitikti su savo rinkėjais ir jūsų mieste. Tačiau iš skundų suprantu, kad nėra tinkamai organizuotas mūsų priėmimo grafikas. Tuoj pat imsiuosi šio klausimo ir reguliariai lankysiu kupiškėnus. Man labai svarbi jūsų krašto nuomonė – juk tik bendraudamas su paprastu žmogumi galiu pamatyti realią šalies situaciją.

Ar kupiškėnai pasyviau nei biržiečiai ieško jūsų pagalbos?

Iš tiesų biržiečiai žymiai kovingesni nei kupiškėnai. Tokį jų būdą, matyt, išugdė per amžius puldinėję priešai. Tuo tarpu kupiškėnai, kaip sakoma, geri žmonės. Jie ramesni ir dažnai nutyli apie savo problemas. Todėl raginčiau aktyviau išsakyti savo bėdas, nelaikyti jų savyje. Kaip psichologas, galiu pasakyti, kad toks “užsidarymas„ tik kenkia sveikatai. Todėl bendraukime ir kartu ieškokime išeities iš atsiradusių problemų. Kupiškis man tikrai nėra mažiau svarbus nei Biržai – šiame krašte ir mano paties šaknys.

Iš jūsų žodžių liejasi didžiulis ryžtas, tačiau vienas lauke – ne karys. Ar nebijote, kad ir jus Seimas “perauklės„.

Iš šalies gal kam atrodo, kad Seime nieko neveikiu. Tačiau taip nėra – aš visą pusmetį stebėjau situaciją ir vykdžiau psichologinę savianalizę, kad neprapulčiau tose intrigų “džiunglėse„. Na, o dabar galiu tiesiai šviesiai atsakyti, kad “paskęsti„ pilkoje Seimo masėje nebijau – viską savo kelyje pasiekiau vienas, savo jėgomis.

Net ir mokslas įrodė, kad evoliucija rutuliojosi individualybių dėka. Alkanųjų minia progresui lemiamo vaidmens neturėjo.

Mano nuomone, šaliai reikia kūrybingų asmenybių. Todėl ir savo ruožtu svarstau, kaip padėti būsimoms mamos, kad ateityje augtų brandžių asmenybių karta. Gal reikės kokį šviečiamojo pobūdžio leidinuką išleisti…

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video