2024/05/04

Nubaustas politikas skųsis teisėsaugai

Praėjusią savaitę vyko rajono Savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdis, kuriame buvo nagrinėjamas Savivaldybės administracijos Kanceliarijos skyriaus specialistės Daivos Kuzmickajos skundas.

Griežtas įspėjimas už prastą elgesį

Šiame skunde buvo rašoma, kad Tarybos narys Dangirdas Mikšys „Kupiškėnų mintims“ pateikė tikrovės neatitinkančias žinias, kurios buvo išspausdintos straipsnyje „Kaip tarybos nariai Bronislovas Rimkus ir Dangirdas Mikšys Vitą Vadoklytę vertė“. Šiame straipsnyje buvo išdėstytos politiko mintys apie, jo nuomone, nevykusį Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto posėdžio protokolavimą.

Etikos komisija, išnagrinėjusi skundą, nustatė, kad D. Mikšys pažeidė Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekso 4 straipsnio 9 punkto nuostatas ir skyrė politikui griežtą įspėjimą.

Šiame kodekso punkte yra rašoma, kad politikas atsako už savo elgesį viešajame gyvenime, priimamus sprendimus ir atsiskaito už juos visuomenei.

Etikos komisijos pirmininkės Mildos Narmontienės paprašėme pakomentuoti, ką konkrečiai D. Mikšys pažeidė, nes kodekso formuluotė yra labai abstrakti.

M. Narmontienė pasakojo, kad D. Mikšys ir laikraščiui, ir Etikos komisijai aiškino, kad jam buvo duodamas pasirašyti suklastotas dokumentas. Pasirodo, tai buvo ne protokolas, o tik jo projektas. Pirmininkaujantis turėjo jį paskaityti, pakoreguoti ir tik po to pasirašyti. Kaltinti klastojimu, neįsigilinus į reikalą, yra neatsakinga. Taip ir buvo pažeistas politikų elgesio kodeksas.

Tuo tarpu pats nubaustasis politikas kategoriškai nenorėjo sutikti su komisijos išvada. Jis sakė, kad nekaltą eilinį kartą nori padaryti kaltu ir žadėjo kreiptis pagalbos į teisėsaugos struktūras.

Posėdis lyg ir vyko, lyg ir ne

Komiteto posėdis, sukėlęs tiek daug aistrų, vyko birželio 17 dieną, bet iki šiol jo protokolas yra nepasirašytas. Vadinasi, posėdis lyg ir vyko de fakto, bet taip ir liko neįvykęs de jure.

O juk jame vyko užtektinai įdomių dalykų. Svarbiausia, kad du komiteto nariai B. Rimkus ir D. Mikšys nuvertė komiteto pirmininkės pavaduotoją V. Vadoklytę, o pavaduotoju išrinko D. Mikšį. Tačiau tas kadrinis pasikeitimas taip ir liko neįteisintas. Kas dabar yra teisėtas pavaduotojas, taip ir neaišku. O gal nuo šiol šis daug sričių turintis aprėpti komitetas turės du pirmininkės pavaduotojus?

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video