2024/05/03

Savivaldybė “pražiopsojo„ Vyriausybės nutarimą

Atostogų nuotaikomis gyvenantys Kupiškio rajono valdininkai “pramiegojo„ Vyriausybės nutarimą ir savo internetinėje svetainėje nepaskelbė darbuotojų atlyginimų.

Šis reikalavimas jau nuo liepos dešimtosios įsigaliojo visiems valstybės tarnautojams.


Pagal nutarimą praėjusių metų vidutinį mėnesio darbo užmokestį, neatskaičius mokesčių, privalo viešinti savivaldybės darbuotojai, teisėjai, akcinės bendrovės, kuriose valstybė arba savivaldybė turi akcijų, vyriausybės atstovai apskrityse ir viešosios įstaigos.

Kol kas tik kelios šalies savivaldybės pakluso šiam nutarimui. O mūsų rajono valdininkai net ir nebuvo girdėję apie naująją tvarką.

Pirmą kartą apie būtiną atlyginimų viešinimą internetinėje svetainėje iš “Kupiškėnų minčių„ išgirdęs Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sutriko. Jis teigė pavasarį girdėję panašias diskusijas, tačiau apie konkretų nutarimą dar nežinojo.

“Mūsų atlyginimus seniai galima rasti pajamų deklaracijose, bet internetinėje svetainėje jų nepaskelbėme – nežinojome, kad tai jau privaloma. Jei tai tiesa, aišku, kad parengsime tokią informaciją„, – teisinosi Ž. Aukštikalnis.

Tačiau kupiškėnams šis nusižengimas atleistinas. Savo atlyginimų internetinėje svetainėje dar nepaskelbė ir pats Vyriausybės atstovas Panevėžio apskrityje Leonas Alesionka. Valdininkas šį darbą ruošiasi atlikti tik po atostogų. Todėl kol kas aplinkinių rajonų valstybės tarnautojai dar turi laiko “pasitaisyti„.

“Žinoma, kai grįšiu, aš peržiūrėsiu, kaip apskrities savivaldybės laikosi Vyriausybės nutarimo. Ir jei valdininkai nebus įvykdę reikalavimų, turiu teisę juo paduoti į teismą. Tačiau pirmiausia ir pats turiu susitvarkyti savo svetainę„, – sakė pašnekovas.

Tuo tarpu kitose šalies apskrityse žymiai griežčiau žiūrima į Vyriausybės nutarimo nepaisančius valdininkus. Klaipėdoje jiems duotas 10 dienų terminas, per kurį interenetinėse svetainėse turės būti įdėta visa informacija apie darbuotojų algas. Nepaklususiųjų lauks teismas.

Peržiūrėjus visų Panevėžio apskričių savivaldybių internetines svetaines, kol kas paviešintos tik Panevėžio miesto savivaldybės ir Panevėžio apskrities viršininko administracijos valstybės tarnautojų algos.

Pagal Vyriausybės nutarimą valdininkų atlyginimų reikia ieškoti savivaldybių internetiniuose puslapiuose, skyriuje “Veikla„.

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video