2024/05/03

Pagalba sodybų šeimininkams

Prieš keletą metų Lietuvos policija pradėjo rūpintis nuošalesnių vienkiemių saugumu. Esame rašę apie tai, kad ir kai kurių mūsų rajono vienkiemių gyventojams buvo padovanoti vieno mygtuko telefonai. Tokiais telefonais nereikia rinkti policijos numerio. Užtenka paspausti mygtuką ir signalą gauna policijos budėtojų dalis.

Jeigu galimi užpuolikai šeimininkams nesuteikia galimybių detaliai informuoti pareigūnų apie kilusį pavojų, policininkai vis tiek nesunkiai gali užfiksuoti, iš kurio objekto buvo skambinta. Tokiu būdu galima suteikti operatyvią pagalbą.

Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas pasakojo, kad tokia prevencinė priemonė pasiteisino. Nė vienas iš tų vienkiemių, kuriuose buvo gautieji telefonai, nuo vagių ir kitokių užpuolikų nenukentėjo.

Šiais metais nuolat augant nusikalstamumui ir didėjant vagysčių iš sodybų skaičiui bei prognozuojant, kad tokios tendencijos ateityje tik stiprės, vienkiemiuose gyvenantiems žmonėms dar kartą ištiesta pagalbos ranka.

Ketvirtadienį Policijos departamentas ir bendrovė „Omnitel“ dar 50 mobiliųjų telefonų įteikė Kupiškio rajono gyventojams. Žmonės gavo ir išankstinio mokėjimo korteles, kurias „Omnitel“ kas mėnesį visus metus papildys dešimčia litų.

Dabar gyventojas galės paskambinti ne tik policijai, kaip būdavo iki šiol, bet ir kitoms pagalbos tarnyboms, kaimynams ar giminaičiams.

Ant tų namų, kurių šeimininkai gavo naujus telefonus, bus priklijuotas specialus lipdukas, informuojantis apie tai, kad sodybos yra saugomos policijos. Pareigūnų nuomone, net ir lipdukas suvaidina tam tikrą vaidmenį. Jis ne tik atbaido nusikaltėlius, bet ir informuoja tuos kaimynus, kurie neturi ryšio, kad iš pažymėtos vietos galima kviestis pagalbos.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video