2024/05/04

Gaisras miesto centre sėjo paniką ir smalsumą

Ramus liepos 23-iosios vakaras Kupiškyje tekėjo įprasta vaga. 19.30 val. buvo ką tik prasidėjęs daugelio pamėgtas serialas „Komisaras Reksas“ Kištelti nosį į balkoną privertė pasklidusi deginamos plastmasės smarvė. Nenorom išpėdinau lauk ir pasukusi galvą į gretimą namą išvydau liepsnos liežuvių laižomas trikampes palėpės langų kiaurymes. Gaisras! Tai patvirtino ir besirenkantys kieme smalsuoliai.

Netrukus atvažiavo pirmieji Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos automobiliai. Degantis trijų aukštų pastatas Lauryno Stuokos-Gucevičiaus a. 9, senųjų kupiškėnų dar dažnai pagal buvusią paskirtį pavadinamas buitiniu, yra visiškai netoli jų buveinės. Liepsna pastogėje sparčiai plito.

Tokio gaisro miesto centre senbuviai neprisimena. Įvykio vietoje buvo ir netoliese gyvenantis rajono meras Jonas Jarutis. Suėjo pastate veikiančių įstaigų ir įmonių žmonės, kaimyninių pastatų šeimininkai, aplinkinių namų gyventojai ir kiti kupiškėnai.

„Neduok, Dieve, tokios nelaimės rypavo moterų būrelis. Sunerimusios buvo degančiame pastate veikusios siuvyklos „Evilda“ darbuotojos. Jų vadovė labiausiai krimtosi, kad 89 žmonės neteks darbo.

Besibūriuojantys kuppiškėnai šnekėjo, kad gaisrą galėjo sukelti palėpėje žaidę ar rūkę du nepilnamečiai, kad vienas iš jų ir pranešė policijai apie gaisrą, kalbėta ir apie tai, kad į tą palėpę visiškai nesunku buvo ir pašaliniams patekti.

UAB „Semvita“, užsiimančios vairuotojų mokymu, vadovas ir vienas iš pastato savininkų Vytautas Semėnas sakė, kad palėpė buvo dar neįrengta. Balažin, kodėl tas gaisras kilo. Vairuotojų mokykla darbo nenutraukia. Kažkiek laiko nevyks užsiėmimai tik gaisro nuniokotoje vairavimo klasėje, o instruktoriai praktinio vairavimo užsiėmimus tęsia toliau. Apie pastato draudimą V. Semėnas sakė nieko nežinąs. Su kitu pastato savininku Virginijumi Semėnu susisiekti nepavyko.

Aludės pirmajame aukšte savininkas Alfonsas Vaitiekūnas sakė, kad gaisras jo patalpoms žalos nepadarė. Vietomis tik palašėjo vanduo. Kada pradės darbą, nežinia. Viskas priklausys nuo to, ką pasakys ugniagesiai.

Nudegė apie 150 kv. m negyvenamojo ploto. Pastatas nepatvirtintais duomenimis buvo apdraustas.

Ugniagesiai gaisravietėje budėjo per visą naktį. Vakar ten tebevyko baigiamieji darbai. Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, galimų gaisro priežasčių pareigūnai neįvardija. Vvisgi linkstama manyti, jog pastatas galėjo būti padegtas.Apklaustas įtariamasis M. J. (g. 1997 m.).

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video