2024/05/13

Šūviai į sprunkantį automobilį

Liepos devintąją rajono policijos ekipažo vyrai tik šūviais sugebėjo sustabdyti nuo jų pabėgti bandžiusį automobilį.

Tą dieną policijos ekipažas dirbo Šepetos gyvenvietėje. Pareigūnai bandė stabdyti jiems įtarimą sukėlusį automobilį „Jeep Cherokee“, prie kurio buvo pritvirtinti valstybiniai numeriai EKC 438. Džipo vairuotojas nepakluso policininkų reikalavimui sustoti ir bandė pabėgti. Jis pasuko į kaimo keliuką, vedantį Puožo link ir nurūko. Policijos ekipažas pradėjo persekioti sprunkančią mašiną.

Iš pradžių pareigūnai bandė stabdyti džipą garsiniais signalais ir švyturėlių šviesomis, bet bėgliai į tai nereagavo ir dar labiau padidino greitį.

Policininkai per garsiakalbį dar kartą įspėjo, kad nesustojus bus panaudotas tarnybinis ginklas, bet ir tai pažeidėjams nepadarė jokio įspūdžio. Tada pareigūnai paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų. Kai nepadėjo ir tai, policininkai ėmė šaudyti į padangas.

Peršovius priekinę dešinės pusės padangą, džipo vairuotojas nebesuvaldė savo automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Iš džipo iššoko vairuotojas ir keleivis. Pamatę artėjančius policininkus, bėgliai puolė į mišką ir pabėgo.

Paliktame džipe policininkai rado visiškai naują bučių. Atrodo, kad juo dar nė karto nebuvo naudotasi, todėl pasakyti, kad automobiliu važiavo brakonieriai būtų per drąsu.

Automobilis buvo pristatytas į policijos komisariato kiemą. Netrukus nustatyta, kad džipo valstybiniai numeriai anksčiau priklausė automobiliui „Opel K adet“, kuris jau senokai yra išregistruotas. Gali būti, kad numeriai yra pavogti.

Šiuo metu atliekamas tyrimas, nustatinėjama, kam priklauso mėginęs pabėgti „Jeep Cherokee“.

Policija prašo gyventojų, ką nors žinančių apie džipą ar jo šeimininką, pranešti policijos komisariatui.

Asmuo, norintis išlikti anonimu, gali paskambinti telefonu 3 54 08. Paskambinus šiuo telefonu, atsilieps autoatsakiklis. Visa gauta informacija bus patikrinta.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video