2024/05/13

Degalinių baubas – savitarna prie dujų baliono

Taupymo rėžimas įsibrovė ir į degalines. Gavę Energetikos ministerijos pritarimą didieji degalinių tinklai jau pratina vairuotojus prie savitarnos pilantis dujas.

Kupiškis taip pat neatsilieka. Naujiena jau įvesta bendrovės “Lukoil Baltija„ bei “Velseka„ degalinėse. Tačiau žmonių tokia “atrakcija„ nežavi.


Stabtelėjus prie “Lukoil„ dujų kolonėlės, kurą čia pylė operatorė. Nors šios degalinės akcija skelbė, kad savitarnai taikoma penkių centų nuolaida, aptarnaujamo automobilio vairuotojas pats tokio darbo imtis nedrįso.

“Jei pradėsim patys piltis dujas, tai greitai ir ši degalinė pakils į orą. Tai juk labai pavojinga. Aš net patiems operatoriams sakau, kad prieš išeidami iš namų į darbą nepamirštų atsisveikinti su artimaisiais. Tokių naujovių nesuprantu – jau, matyt, visai „ubagais“ išėjo, kad tokiu būdu taupo„, – sarkazmo negailėjo vairuotojas.

Klientą aptarnaujanti operatorė taip pat nuogąstavo, kad kol kas degalinės naujovė nepasiteisino – žmonės su baime žiūri į dujų žarną.

Šiek tiek daugiau dėmesio sulaukia degalinė “Velseka„ Panevėžio gatvėje. Čia savitarna įvesta nuo 22 iki 7 valandos. Dujos tokiu metu niekur nepardavinėjamos, todėl naktinėjantis jaunimas čia kartais užsuka.

Dieną apsitarnauti padeda operatorė Regina Belovienė. Moteris baigė kursus, kad galėtų apmokyti vairuotojus piltis dujas.

Atlikti šį darbą, anot jos, nėra paprasta – operatorė yra girdėjusi, kad pasitaikė atvejų, kai žmonės, patys pildamiesi dujas, sunkiai nukenčia. Tačiau išmokti, pašnekovės teigimu, įmanoma.

Po tam tikro laiko, kai vairuotojai bus apmokyti, “Velsekos„ degalinėje dujas užsipilti teks patiems vairuotojams.

“Mūsų klientams savarankiškai užsipiltos dujos nėra pigesnės, ši naujovė naudinga pačiai bendrovei – mes galėsime atsisakyti operatoriaus paslaugų„, – sakė R. Belovienė.

Apie savitarną kol kas nemąsto degalinės “Enzinas„ Noriūnų kaime direktorius Arvydas Narvydas. Jo teigimu, tokiu būdu galima ir paskutinius klientus prarasti.

“Žinau, kad Italijoje žmonės patys užsipila dujas ir nė vienas nesusprogo. Tačiau pas mus nuo senų laikų vairuotojai įpratę laukti pagalbos, – kalbėjo direktorius, – Sprendimą dėl savitarnos priėmė didieji degalinių tinklai, nes jiems sunku išlaikyti kelis operatorius. O mes turime vieną ir jis spėja visus aptarnauti. Jei dar įvestume savitarną, nebereiktų ir to vieno – pirkėjai iš karto pabėgtų„.

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video