2024/05/12

Pokyčiai – sodiečių iniciatyva

Puponių kaimo bendruomenei nuo praėjusio ketvirtadienio vadovauja Vera Stasėnienė.

Šias pareigas jai lėmė susirinkimo dalyvių balsavimo rezultatai. Už tai, kad V. Stasėnienė būtų jų kaimo bendruomenės pirmininkė, balsavo 23 puponiečiai, o už Laimą Ramanauskienę – 21 asmuo. L. Ramanauskienė išrinkta bendruomenės pirmininkės pavaduotoja.

Taip pat išrinkta nauja taryba, revizijos komisija. Iki šiol finansinei veiklai kontroliuoti bendruomenės atstovų nebuvo renkama.

Pasak V. Stasėnienės, kaimo bendruomenės naujos kadencijos tarybai teks pateikti susirinkimui priimti ir išsamesnius įstatus, nes parengtuose prieš aštuonerius metus nenumatyti nei stojimo į bendruomenę, nei nario mokesčiai, taip pat neužsimenama apie pirmininko, tarybos atskaitomybę bendruomenei.

Puponių kaimo susirinkimas, kuriame dalyvavo per penkiasdešimt šios vietovės gyventojų, įvyko iniciatyvinės grupės, pasigedusios kaimo bendruomenės pirmininkės Editos Kriaučiūnienės ir buvusios tarybos veiklos viešumo, pastangomis.

Nuo pat šio kaimo bendruomenės susikūrimo aštuonerius metus jai vadovavusi E. Kriaučiūnienė pateikė ataskaitą apie finansavimą gavusių projektų vykdymą, vietinius žmones ir išeivius iš Puponių telkusius kultūrinius renginius ir atsistatydino. Pasak pašnekovų, neturėta tikslo atlikto darbo sumenkinti, tačiau tiesa tai, jog su sodiečiais per mažai buvo tariamasi, pagaliau tapo neaišku, kurie iš jų priklauso šiai nevyriausybinei organizacijai ir dėl kokių priežasčių kiti lieka nuošalyje.

Pastarajame susirinkime tapti bendruomenės nariais pareiškė norą apie dvidešimt anksčiau jai nepriklaususių asmenų.

Puponiečių susirinkime dalyvavo iniciatyvinės grupės pakviesti rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vaitiekus Gaidukevičius, kuruojantis nevyriausybines organizacijas, Noriūnų seniūnijos seniūnas Algirdas Navickas. Apie bendruomenių susitelkimo svarbą tolimesnei kaimų raidai ir Savivaldybės finansines galimybes šiame procese dalyvauti dalijosi mintimis rajono meras Jonas Jarutis.

“Valstybės dienos išvakarėse puponiečiai prie savo bendruomenės namų ir vėl susibūrėmė, – dalijosi mintimis V. Stasėnienė. – Jų aplinkos tvarkyti.„

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video