2024/05/12

Suvažiuos subatėnai

Pasak Subačiaus kultūros namų režisierės Violetos Mičiulienės, šiemet subatėnai rengia kraštiečių suėjimą. Jis numatomas liepos 25 d. Laukiami visi čia užaugę, gyvenę, mokslus baigę ar kaip kitaip širdyje save iš šios vietos kildinantys.

Organizaciniai šio suėjimo reikalai buvo aptarti Subačiaus bendruomenės valdybos susirinkime. Valdyba jos nariams paskirstė darbus ir įpareigojo jiems atlikti suburti komandas.

Subatėnų suvažiavimas prasidės šv. Mišiomis Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Bus pašventinta bendruomenės vėliava. Po pamaldų visi galės pasižvalgyti po Subačių, aplankyti visus jo kampelius. Kitas ilgesnis stabtelėjimas bus geležinkelio stotyje, dalijantis prisiminimais. Ant geležinkelio stoties bokšto bus iškelta Tūkstantmečio Trispalvė. Po šios ceremonijos renginio dalyviai bus laukiami miesto aikštėje, pasipuošusioje “bromais„ ir kitais nuotaikingais atributais. Čia vyks svečių registracija, galima bus pasivaišinti 1000 grūdų koše, susirinkusiuosius linksmins gimnazijos meno kolektyvai. Organizatoriai žada pasirūpinti ir palapinėmis, jei staiga prapliuptų lietus. Subatėnų suvažiavimo dalyviai gaus po molinę emblemą, priminsiančią šį įvykį.

Subačiaus gyventojams bus dalinamos skrajutės su šventės programa, bendruomenė pasirūpins, kad asmeniškai į suvažiavimą būtų pakviesti žymūs subatėnai.

Pasak V. Mičiulienės, „Subatėnų suėjimas“ – gera proga organizuoti giminės suvažiavimus, klasės draugų susitikimus, šeimos šventes.

Šventės organizatoriai kreipiasi į visus Subačiaus gyventojus su prašymu apsitvarkyti savo aplinką. Nupjauta veja, nukarpyta gyvatvorė, pašluotas ne tik kiemas, bet ir gatvė bei šaligatvis šalia jo, sukurs gražaus Subačiaus vaizdą, šventinę nuotaiką svečiams, giminėms, pažįstamiems.

Informaciją apie būsimą subatėnų suėjimą galima rasti ir internete www.subacius.com

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video