2024/05/13

Salamiesčio ūkininkės šventė savo veiklos dešimtmetį

Gražiausią draugiją/Tėvynėj subūrėm,/Mes laikom kertes tris namų./Kad gėlės žydėtų, kad duona derėtų (Lietuvos ūkininkių draugijos himnas).

Tokiais žodžiais prasidėjo rajono ūkininkių draugijos „Sodžius“ Salamiesčio skyriaus „Sodietė“ susibūrimas šio miestelio laisvalaikio centre. Šįkart susiburta ne tik aptarti reikalų, bet ir paminėti savo veiklos dešimtmečio.

Ūkininkių draugijos „Sodžius“ koordinatorė Palmira Penkauskienė apgailestavo, jog nemažai daliai Kupiškio rajono ūkininkių atvykti ir pasveikinti savo koleges salamiestietes sutrukdė pernelyg saulėta diena, kurią daugelis paskyrė šienavimui. Tačiau, pasak P. Penkauskienės, gimtadienis būna tik vieną diena, o jubiliejus – visus metus.

Sveikindama Salamiesčio ūkininkes su gražia švente, ji taip pat negailėjo komplimentų šio kaimo moterims, kurias įvardino, kaip vienas aktyviausių Kupiškio rajone. Anot P. Penkauskienės, „Sodietė“ keliasi kaip sfinksas iš pelenų ir tai byloja ūkininkių darbai.

„Sodietės“ vadovė Rima Gatautienė atminimo dovanėlėmis apdovanojo aktyviausias, labiausiai nusipelniusias Salamiesčio ūkininkes ir pati sulaukė gražių žodžių bei krūvos gėlių, kaip įvertinimo už jos nuveiktus darbus.

Po sveikinimo žodžių prasidėjo Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio rajono „Sodžiaus“ skyriaus susirinkimas, kuriame aptartos Kupiškio rajono ūkininkių planuojamos ekskursijos šiltuoju metų laiku, artėjanti Šeimininkių diena bei kiti reikalai.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video