2024/05/12

Brandos egzaminai daugumai abiturientų sėkmingi

Abiturientų brandos egzaminai baigėsi. Pirmasis etapas įveiktas, belieka tik sėkmingai įstoti į pasirinktą specialybę.

Apie tai, kaip mūsų rajono abiturientams sekėsi šiais metais laikyti brandos egzaminus, kalbamės su rajono Kultūros ir švietimo skyriaus vyr. specialiste Rimute Balzarevičiene.

Iš viso brandos egzaminus laikė 334 rajono abiturientai. Atleisti dėl sveikatos problemų ar turintys neigiamus metinius dalykų įvertinimus, brandos egzaminų laikyti negalėjo. Tokių buvo 15.

Lietuvių (gimtosios) kalbos valstybinį egzaminą laikė 165 abiturientai, neišlaikė – 12, mokyklinio egzamino iš 154 abiturientų neišlaikė 1.

Matematikos valstybinį egzaminą laikė 100 abiturientų, iš jų 15-ai nepasisekė, o mokyklinį egzaminą iš 114 laikiusiųjų 7 neišlaikė.

Istorijos valstybinį egzaminą buvo pasirinkę 87 abiturientai, neišlaikė – 4, mokyklinį – 119, neišlaikė – 3.

Šiais metais geriausiai sekėsi pasirinkusiems mokyklinius užsienio kalbų egzaminus – juos išlaikė visi mūsų rajono abiturientai. Didžiausią staigmeną pateikė pasirinkusieji prancūzų kalbos egzaminą. Jo perlaikyti nereikės nė vienam Lietuvos abiturientui, nes visi išlaikė.

Mūsų rajono abiturientams puikiai sekėsi laikyti fizikos ir chemijos valstybinį ir mokyklinį egzaminus – juos išlaikė visi. Muzikos, dailės ir geografijos mokyklinius egzaminus išlaikė visi abiturientai. Gerai sekėsi informacinių technologijų valstybinis egzaminas – jį išlaikė visi, o mokyklinio egzamino iš 59 abiturientų neišlaikė 1. Trys abiturientai gavo aukščiausius įvertinimus. Šimtu balų buvo įvertintas Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos mokinių Vilmos Losytės valstybinio istorijos, Sandros Pastarnokaitės gimtosios lietuvių kalbos ir Giedriaus Matuzo matematikos valstybinis egzaminas.

Pasak R. Balzarevičienės, pasakyti, kurios mokyklos abiturientams geriausiai sekėsi laikyti brandos egzaminus, labai sunku. Egzaminus laikė skirtingas abiturientų skaičius, todėl net procentinė išlaikytų egzaminų išraiška neatspindi tikslios padėties. Mokykloje, kurioje iš 130 abiturientų neišlaikė 8, išeina nedidelis procentas, o jeigu iš 10 laikiusiųjų neišlaiko 3, atrodytų, kad labai prastas rezultatas.

Norintieji galėjo perlaikyti mokyklinius lietuvių (gimtosios) kalbos, matematikos, biologijos, anglų kalbos ir istorijos egzaminus.

„Egzaminų sesijos metu pažeidimų neužfiksuota, – sakė R. Balzarevičienė. – Kol kas nėra pateiktų ir apeliacijų, tikimės, kad įvertinimai visus abiturientus tenkina“.

——-
Autorius: Nida Šulcienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video