2024/05/12

Perkvalifikuota į nužudymą

Birželio 21 dieną rajono policijos komisariatas gavo pranešimą apie tai, kad Krasnavos gatvėje vienos individualiosios įmonės gamybinėse patalpose rastas vyriškio lavonas. Pareigūnai greitai nustatė, kad tai yra Virginijaus M, gimusio 1964 metais, kūnas. Pareigūnai sakė, kad šis žmogus nuolatinės gyvenamosios vietos neturi.

Apžiūrint lavoną, išorinių smurto žymių nebuvo rasta. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Lavonas buvo išvežtas medicinos ekspertizei atlikti.

Praėjusį ketvirtadienį rajono policija gavo ekspertų raštą, kad tiriant kūną, nustatytas galvos smegenų suspaudimas, kraujo išsiliejimas po smegenų dangalais, kaukolės kaulų lūžiai. Tai ir buvo vyriškio mirties priežastis.

Tą pačią dieną policija perkvalifikavo veiką į nužudymą. Jau anksčiau, kilus įtarimams, buvo apklausti keli liudininkai, o vėliau nusikaltimo tyrimas gana greitai pasistūmėjo į priekį. Netrukus buvo sulaikyti du vaikinai iš Kupiškio – Tomas J. ir Oskaras K. Vienam jų devyniolika, kitam dvidešimt metų.

Šie jaunikaičiai policijai yra puikiai žinomi. Šiemet jiems jau buvo iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jie išdaužė kelių automobilių, stovėjusių Taikos gatvėje, stiklus. Tada jie buvo neblaivūs. Policijos duomenimis, Oskaras K. niekur nedirba ir nesimoko, o Tomas J. yra Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos moksleivis. Abu vaikinai turi po dvi galiojančias administracines nuobaudas.

Šią savaitę policija surinko šio nusikaltimo įrodymus, pateikė juos įvertinti prokuratūrai ir teismui. Teismas, įvertinęs surinktą medžiagą, skyrė jiems suėmimą vienam mėnesiui.

Kol kas tyrėjai nelabai nori atskleisti visų bylos aplinkybių, bet mums pavyko išsiaiškinti, kad dvi grupės asmenų girtavo nuošalioje teritorijoje. Dėl neaiškių priežasčių tarp jų kilo konfliktas, kuris ir baigėsi tragiškai. Dabar policija tą vietą jau įtraukė į karštų taškų sąrašą ir reguliariai ją tikrins.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video