2024/05/13

Pamokos laukuose – įsimintiniausios

„Mažąja agrovizija“ buvo pavadintas užvakar rajone surengtas ūkininkų mokymas – Lauko diena.

Dideliu pulku

Jos vadovas LŽŪ konsultavimo tarnybos rajono biuro konsultantas augalininkystei Gintas Jakštonis sakė, jog labai graži vasaros diena galėjo ir pakišti koją – juk darbų šiuo metu javų augintojams netrūksta. Tačiau džiugina tai, kad ne mažiau už palankius orus javų, rapsų augintojai išnaudoja visas progas ir mokytis naujovių.

Žingeidžių ūkininkų sulaukta ir iš Panevėžio, Biržų, Rokiškio rajonų, tačiau didžiausias pulkas buvo kupiškiečių. Taigi antradienį, vos rasai nukritus, per šešiasdešimt augalininkystės produkcijos augintojų žvalgėsi po Puožo kaimo ūkininkų Stasio Šerelio, Zigmanto Aleksandravičiaus javų laukus, pastarojo sodyboje apžiūrėjo jo turimą žemės ūkio techniką, autobuse važiuodami ir prie užkandžių stalo keitėsi žiniomis ir nuomonėmis apie žemdirbių ekonominę padėtį.

Apie naujoves augalininkystėje pasakojo kupiškiečiams ūkininkams nuo pat jų kūrimosi pradžios labai gerai pažįstamas buvęs konsultantas, o pastaruoju metu firmos „Syngenta“ atstovas Arnoldas Čepelė, naujausią žemės ūkio techniką, tiekiamą šalies žemdirbiams, apibūdino firmos „Lytagra“ konsultantai.

Apie bandymo išvadas

Pirmoji pamoka – ūkininko S. Šerelio kviečių lauko pakraštyje. Konsultantas A. Čepelė pristatė šiame pasėlyje atliekamą bandymą – kaip pačiais naujausiais pasėlių priežiūros produktais sunaikinti įkyrias piktžoles, tarp jų ir tuščiavidurę avižą. Atskleidė ir visą ciklą cheminių priemonių, kurios paveikia ir javo aukštį, ir apsaugo nuo išgulimo. „Čia pirmasis Lietuvoje laukas, kuriame panaudotas labai efektyvus fungicidas “Taspa„, – akcentavo augalų priežiūros produktų žinovas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video