2024/05/13

Juodpėnuose iš čiaupų – skaidrus vanduo

Antradienio popietę Juodpėnų kaimo alytukų namų mikrorajono pakraštyje susibūrė žmonių – ir iš toliau atvykusių, ir vietinių. Pasak renginio iniciatorių, ne visada taip būna, jog ir sodiečių, jiems tarnausiantį objektą perduodant, dalyvautų, ir dar po kepalą naminės duonos įteiktų.

Gi dingstis tokiai mažai iškilmei buvo svarbi – oficialiai perduoti naudoti vandens nugeležinimo stotį. Tačiau juostelės perkirpimo ceremonijoje dalyvavusios bendruomenės atstovės Zita Blaževičienė, Giedrutė Murnikovienė, Nijolė Jačiauskienė, taip pat korespondentės jų namuose šnekinti Asta Puinauskienė, Mantas Mykolaitis nediskutavo apie tai, kas nuo dabar keisis. Nuo rūdžių išvalytu, perfiltruotu vandeniu jie naudojasi kelinta savaitė ir dar vis negali atsistebėti, jog, vandens iš čiaupo prileidus į indą, pastarojo ir dugnas matyti, ir vonios, ja pasinaudojus, nereikia skubėti nuo rūdžių nuosėdų chemikalais valyti.

Juodpėnuose, vienoje iš atokesnių rajono gyvenviečių, vandentiekis buvo nutiestas prieš ketvirtį amžiaus, kai vyko tuomet buvusių populiarių alytiškių projektų sodybų kūrimas. Patogumą – vanduo iš čiaupo virtuvėje ir tvarte -visi pripažino, bet tos rūdys…

Laimė, kad nekokybišką vandenį mūsų rajono sodiečiai galės pamiršti, – pokalbyje su susirinkusiais akcentavo rajono meras Jonas Jarutis ir UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas.

Vandens nugeležinimo pirmoji stotelė mūsų rajone prieš keletą metų buvo pastatyta Alizavoje. Tokios paskirties įrenginys Juodpėnuose – jau septintas. Nuo rūdžių išvalyto vandens laukia Šimonių miestelio, Kupiškio seniūnijos Pyragių, Skapiškio seniūnijos Laičių kaimų gyventojai.

Juodpėnų kaimo vandens nugeležinimo įrenginiui iš rajono Savivaldybės biudžeto išleista per 168 tūkstančius litų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video