2024/05/04

Liepos mėnesį – visi į vieną darželį

Nuo liepos iki rugpjūčio mėnesio darželinukų lauks tik Kupiškio vaikų ir jaunimo ugdymo centras „Varpelis“. „Obelėlės“ ir „Saulutės“ vaikų lopšeliai-darželiai iki rugpjūčio mėnesio nedirbs.

Rajono Kultūros ir švietimo skyriaus vyr. specialistė Irena Mockuvienė informavo, kad vaikai iš „Obelėlės“ ir „Saulutės“ vaikų lopšelių-darželių liepos mėnesį lankys „Varpelį“.

„Vasaros metu, kai dauguma tėvų atostogauja, darželius lankančių vaikų skaičius labai sumažėja, todėl trims darželiams dirbti neapsimoka, – sakė I. Mockuvienė. – Tėveliai, kurie norės, kad jų vaikas lankytų darželį liepos mėnesį, nepatogumų nepatirs – paprasčiausiai jų atžala lankys kitą darželį. Jokių papildomų dokumentų ar pažymų lankant kitą darželį nereikės. Rugpjūčio mėnesį vaikas vėl sugrįš į savo senąjį lopšelį-darželį“.

Idėjai, kad vasaros metu dirbtų tik vienas vaikų darželis, pritarė ir „Saulutės“ vaikų lopšelio-darželio direktorė Danutė Staišiūnienė.

„Mes tėvelius apie šią naujovę informavome iš anksto, todėl tai niekam nebus netikėtumas. Kol kas jokių priekaištų iš jų nesulaukėme, – kalbėjo direktorė. – Darželio sąrašuose yra 120 vaikų, o šiuo metu jį lanko apie 15, todėl sprendimas liepos mėnesį mieste palikti veikiantį tik vieną darželį, visiškai tinkamas. Tokiu būdu bus sutaupyta lėšų“.

Pasak vaikų ir jaunimo ugdymo centro „Varpelis“ direktorės Irenos Skupienės, kol kas dar nėra tikslaus skaičiaus, kiek bus liepos mėnesį vaikučių iš kitų darželių, tačiau jau dabar galima daryti prielaidą, kad gausaus būrelio nebus. Preliminariais duomenimis iš „Saulutės“ lopšelio-darželio planuoja ateiti 7 vaikai, o iš „Obelėlės“ – 2.

„Kiekvienas iš tėvų pasveria savo galimybes, ir paskaičiuoja, ar gali sau leisti mokėti pinigus už vaiko priežiūrą darželyje vasaros metu, – sakė I. Skupienė. – Iš kitų darželių vaikučių bus sudaryta atskira grupė. Gal tik vaikams bus sunkiau, nes jų lauks naujos auklėtojos, bus naujų draugų, o darbuotojams dėl to jokių problemų nekils“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video