2024/05/05

„Tvarka ir teisingumas“ daro netvarką

Reklaminių ir informacinių stendų kabinėjimas miestų skveruose ar ant namų fasadų jau seniai niežulį kelia didesnių Lietuvos miestų savivaldybių specialistams.

Vilniuje, Šiauliuose ar Panevėžyje daugybė sienų yra apkabinėtos reklamomis ir stendais, kurių atsiradimas nėra su niekuo suderintas. Kupiškis iki šiol buvo miestelis, kuris sugebėjo apsisaugoti nuo reklaminio piratavimo.

Deja, visada atsiranda pirmas kartas. Vytatuto g. ant Panevėžio visuomenės sveikatos centro Kupiškio skyriaus pastato fasado pakabintas didžiulis stendas, skelbiantis, kad čia įsikūrė Seimo nario „tvarkiečio“ Vytauto Galvono atstovybė.

Šis stendas ne vienam kupiškėnui „rėžia“ akį ir kelia klausimą, ar to reklaminio plakato atsiradimas yra suderintas su Savivaldybe.

Savivaldybės Urbanistikos ir ekologojis skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas sakė, kad pagal Savivaldybės tarybos nustatytą tvarką ir kitus galiojančius dokumentus privalu tokių stendų kabinimus derinti su rajono vyriausiąja architekte. Nei V. Galvonas, nei joks Seimo nario atstovas iko šiol dėl šio stendo pakabinimo į Savivaldybę nesikreipė, todėl tenka konstatuoti, kad jis kabo nelegaliai.

M. Šalkauskas pasakojo, kad savavališkai pastatyti statiniai Lietuvoje jau yra griaunami. Taip turėtų būti ir su nelegalia reklama. Vedėjas sakė, kad Seimo narys bus įspėtas ir jam teks iškabos formą ir turinį suderinti su Savivaldybe.

Paprastai žmonės ar įmonių atstovai eidami pas architektę atsineša net kelis reklaminius variantus ir su specialistais tariasi, kol būna surandamas kompromisas. Seimo narys negali būti jokia išimtis, nors jau įpratome, kad būtent įstatymų kūrėjai patys yra linkę tuos įstatymus laužyti.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video