2024/05/04

Kaip Tarybos nariai Bronislavas Rimkus ir Dangirdas Mikšys Vitą Vadoklytę vertė

Praėjusią savaitę Savivaldybės tarybos švietimo, kultūros, sporto ir teisėsaugos komiteto posėdis vyko audringai. Atrodo, kad tos audros sukeltos bangos nerims ir artimiausiu metu.

Naujas pirmininkės pavaduotojas

Šiame posėdyje dalyvavo tik trys nariai – B. Rimkus, V. Vadoklytė ir D. Mikšys. Neposėdžiavo ne tik negaluojanti komiteto pirmininkė Skaistutė Paulauskienė, bet ir dar vienas komiteto narys Julius Alekna.

Nepaisant to, trapus kvorumas buvo, ir komiteto vyrai nutarė griebti jautį už ragų. Visų pirma, į darbotvarkę nutarta įtraukti klausimą dėl nepasitikėjimo komiteteto pirmininkės pavaduotoja V. Vadoklyte. To nepasitikėjimo pagrindas – pavaduotoja ne visada Savivaldybės tarybos posėdyje balsuoja taip, kaip tariamasi komitete, o taip, kaip naudinga valdančiajai daugumai. Be to, jai būta priekaištų ir dėl tiesioginio darbo komitete.

Dviem vyrams balsavus prieš V. Vadoklytę, ji buvo atstatydinta iš pareigų, o komiteto pirmininkės pavaduotoju išrinktas D. Mikšys.

Jau kitą dieną kai kas ėmė abejoti, ar komiteto pirmininkės pavaduotojo perrinkimas vyko teisėtai, nors rajono Savivaldybės tarybos veiklos reglamente aiškiai nurodyta, kad komiteto primininkus ir jų pavaduotojus renka komiteto nariai. Jokių papildonų išlygų nėra. Šiame susirinkime dalyvavusių komiteto narių nuomone, pavaduotojo perrinkimas vyko visiškai teisėtai.

Teisėtumo klausimas gal dar bus aptarinėjamas, bet susirinkime buvo dar vienas, ko gero, net gi įdomesnis nuotykis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video