2024/05/05

Keturios dienos dviese baidare Lėveniu

Penktadienio popietę Girbučių kaimo link skubėjo nestokodami geros nuotaikos ir jauni, ir vyresnio amžiaus kelionių baidarėmis entuziastai.

Turistinis žygis baidarėmis „Per Kupiškio rajoną vandeniu“ į vieną vietą sukvietė ne tik mūsų rajono jaunimą iš Alizavos pagrindinės mokyklos, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos bet atvyko komandos ir iš tolimų Lietuvos kampelių – Palangos, Kalvarijos, Jungėnų (Kalvarijos savivaldybė), Biržų ir Rokiškio rajonų.

Pasak šio turistinio žygio organizatoriaus, Alizavos pagrindinės mokyklos direktoriaus Gintaro Paškausko, bendras kelionės vandeniu maršruto ilgis – 50 kilometrų. Iš jų 25 kilometrus žygio dalyviai plaukė Kupiškio mariomis, o likusius 25 km – Lėvens upe.

Nuo pat Kupiškio marių pradžios, žygio dalyviams išklausius saugaus elgesio taisykles plaukiant baidarėmis, ir G. Paškauskui davus startą, pajudėjo 25 baidarės.

Prie tilto Vainiūniškio kaime žygeivius pasveikino rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas, palinkėjęs visiems ne tik geros nuotaikos bei giedro oro, bet ir paskatinti savo pažįstamus ir draugus keliauti mūsų rajono upėmis.

Pirmasis vakaras prabėjo Ingos ir Audriaus Inapų sodyboje, kur patys plaukimo dalyviai virė vakarienę, susipažino su kitų rajonų komandomis, o vakare visi šauniai praleido laiką vakaronėje skambant liaudiškai muzikai.

Antroji diena taip pat buvo pilna įspūdžių. Nakvynei apsistota prie „Marių vilos“. Čia baidarininkams koncertavo roko grupė.

Per kitas dvi žygio dienas plaukta Lėvens upe. Aplankyta Palėvenės bažnyčia bei vienuolynas, Komarų dvaras bei parkas, bendrauta su vietiniais gyventojais.

Keturias dienas trukęs žygis Kupiškio mariomis bei Lėvens upe visiems dalyviams paliko neišdildomų įspūdžių, todėl dar nespėjus atsisveikinti po šios kelionės, vėl visi paslapčia vylėsi ir kitais metais susitikti Kupiškyje.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video