2024/05/18

Maudymosi sezono pradžią paženklino lietus

Nors orai dar nelepina ir toli gražu nenuteikia panirti į kokį nors vandens telkinį, tačiau maudymosi sezonas Kupiškyje oficialiai buvo atidarytas jau šios savaitės pirmadienį. „Kupiškėnų mintys“ nusprendė pasižvalgyti po kupiškėnų mėgstamus paplūdimius prie Lėvens tvenkinio ir Pyragių ežero.

Rami sezono pradžia

Kupiškio marios pasitiko jau iš toli dvelkiančia ramuma – mašinų stovėjimo aikštelėje tądien nebuvo nė gyvos dvasios (kaip bebūtų keista). Tik dvi Kupiškio Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos mokinės, septintokė Rita Mieliūnaitė ir aštuntokė Vilma Vainauskaitė, sėdėjo ant sūpynių. Merginos pasakojo, jog jau šiemet teko pasimaudyti Kupiškio mariose, tačiau vanduo nebuvo toks šiltas, kaip oras. Moksleivės tikino, jog nors tądien gelbėtojų dar nebuvo, tačiau jos pačios jautėsi saugios ir tvirtino, jog labiau pasitiki savimi nei kokiais gelbėtojais.

Gyvenimas prie marių užverda tik vakare

Po paplūdimius žvalgėmės ryte (pakrantės darbuotojai darbą pradeda nuo 11 val. ir baigia 20 val.), todėl gelbėtojų namelis buvo tuščias, tačiau prie jo durų iškalbingai stovėjo alaus butelis, pilnas cigarečių nuorūkų, ir vienkartinė stiklinė su neaiškiu skysčiu. Kieno šie atributai, ar pačių gelbėtojų, ar dažnai prie jų namelio atklystančių besilinksminančių jaunuolių, neaišku. Prie Kupiškio marių stebinti kirus dar viena moksleivių pora (kupiškėnas gimnazistas Edvinas Mikėnas ir šimonietė Laura Jakeliūnaitė) nesistebėjo, jog ryte aplink marias yra pilna šiukšlių, nes, artėjant vakarui, ši vieta tampa jaunimo traukos centru.

Vaikinas neslėpė, jog vakarais nemėgsta čia pernelyg ilgai užsibūti, nes iš susirinkusiųjų galima išgirsti visokių replikų, pavyzdžiui, „nusikirpk plaukus“, „dink iš čia“ ir panašiai. Pasak jo, Lėvens tvenkinys gražiausias ir ramiausias ryte. Edvinas mano, jog erdvė aplink Kupiškio marias dar neišnaudota. Anot jo, čia galėtų būti ir vandens dviračių, baidarių nuoma, ar tiesiog paprasta maža arbatinė su ten pat kepamomis karštomis bandelėmis, kad kupiškėnai šią vietą pamėgtų labiau ir įvertintų tai, ką turi.

Antroji Palanga

Visai šalia Pyragių ežero gyvenanti Stasė Sakalienė ne itin džiaugiasi savo gyvenamąja vieta, o to pagrindinė priežastis – triukšmas, kurį saulėtomis dienomis sukelia gausiai susirinkę poilsiautojai. Birželio pradžioje, kuomet dar lepinomės saule, anot S. Sakalienės, čia susirinkdavo daugybė žmonių, todėl moteris šią vietą šmaikštaudama pavadino antrąja Palanga.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video