2024/05/18

Valdininkų postus gelbsti eiliniai darbuotojai

Sunkmečio našta vis smarkiau pradeda slėgti mūsų visų pečius. Tuos, kurie dar turi kokį darbelį, vis labiau ima gąsdinti nedarbo šmėkla. Ne kokios naujienos laukia žemėtvarkos specialistų, dirbančių seniūnijose. Jau pasirašytas Panevėžio apskrities viršininko įsakymas dėl žemėtvarkos specialistų etatų čia naikinimo.

Priežasčių daug

Birželio 9 d. Panevėžio apskrities viršininkas Viktoras Trofimovas pasirašė įsakymą, kurio dėka bedarbių gretas papildys beveik pusšimtis žmonių.

Pasak Panevėžio apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento direktoriaus Kęstučio Vaičiūno, Panevėžio apskrities žemėtvarkininkų situacija labai sudėtinga, nes finansavimas – vienas mažiausių šalyje. Lyg to dar būtų negana – finansavimas sumažintas 40 proc., todėl mažiausiai už keturis mėnesius nėra iš ko mokėti darbuotojams atlyginimų.

Žemės nuosavybė Panevėžio apskrityje irgi beveik jau visiems atkurta – 99,6 procento, todėl seniūnijose be darbo laikyti žmones paprasčiausiai būtų per didelė prabanga valstybei.

„Darbo padaugės rajonų žemėtvarkos skyrių darbuotojams, jiems teks didesniu krūviu plušėti, kadangi seniūnijų žemėtvarkininkų darbus perims jie, – sakė K. Vaičiūnas. – Ateityje numatoma dalį funkcijų perduoti savivaldybėms“.

Neramios laukimo dienos ir mūsų rajono Žemėtvarkos skyriaus darbuotojams, nes antrame etatų mažinimo vajaus etape ir čia kai kurie specialistai sulauks įspėjimo lapelių apie atleidimą iš darbo.

Anot K. Vaičiūno, kartu su seniūnijų žemėtvarkininkais ir žemėtvarkos skyriumi, turėtų sumažėti apie 50 procentų etatų.

Pradžia – nuo mažiausiųjų

„Dirbu puse etato, tačiau darbo niekada netrūko ir ateityje tikrai jo nepristigtų, – sakė Subačiaus seniūnijos vyr. specialistė Regina Meškauskienė. – Visiška nesąmonė, kad pasibaigus žemės nuosavybės grąžinimui neturėsime darbo. Mes atlikome daugybę darbų: teikėme įvairias pažymas, tvarkėme žemės nuomos ir pardavimo bylas, braižėme žemės projektus, padėjome deklaruojant pasėlius“.

Anot pašnekovės, skaudu, kad etatų mažinimo vajus pirmiausia užgriuvo seniūnijose dirbančius specialistus, ir sunkiai suprantama, kodėl taip yra, nes jeigu, kaip teigia aukšti pareigūnai, nėra darbo seniūnijų specialistams, tai reiškia, kad jo nėra ir Žemėtvarkos skyriuje bei apskrityje dirbantiems, – visos žinios ateidavo iš seniūnijų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video