2024/05/18

Du mero pavaduotojo darbai kvepia interesų konfliktu

Jūs manote, kad bedarbystės šmėkla aplankė visas rajono šeimas?

Jūs galvojate, kad Kupiškyje sunku susirasti darbo?

Jums atrodo, kad biudžeto pinigai du kartus per tą patį mėnesį neuždirbami? Esate naivuoliai, ir tiek.

Mero pavaduotojas Aidas Mikėnas įrodinėja, kad drąsiai vienu metu imti pinigus iš dviejų biudžeto kišenių yra visai normalu ir teisėta.

Mokesčių mokėtojams visada būdavo svarbu žinoti, kaip disponuojama jų pinigais. Prasidėjus sunkmečiui, tas noras žinoti, suprantama, tapo dar didesnis.

Nerado darbo vietoje

Praėjusį antradienį žmonės, norėję spręsti problemas su mero pavaduotoju A. Mikėnu, nerado jo darbo vietoje. Negana to, ir prieš tai – penktadienio rytą – mero pavaduotojo irgi nebuvo Savivaldybėje.

Tie interesantai pyktelėjo ir be vargo sužinojo, kad A. Mikėnas tuo metu, kai buvo ieškomas Savivaldybėje, vedė pamokas Povilo Matulionio pagrindinėje mokykloje. Interesantams pasirodė, kad tai yra visiška netvarka – darbo metu mero pavaduotojas kartu su vaikais paskui kamuolį bėgioja.

Nuvykome pas pedagogą A. Mikėną pasikalbėti, kada jis yra mokytojas, o kada mero pavaduotojas.

Pats nemato jokių pažeidimų

A. Mikėną radome Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos sporto salėje. Jis sakė, kad nedaro nieko neteisėto ir pasakojo, kad tada, kai Tarybos sprendimu buvo paskirtas mero pavaduotoju, atidžiai išstudijavo Vietos savivaldos įstatymą, Tarybos nuostatas ir kitus dokumentus. Politikas nerado jokio draudimo kartu su pagrindiniu darbu užsiimti ir pedagogine veikla bei už tai gauti atlyginimą.

Be to, buvo užklausta ir Vidaus reikalų ministerija. Iš ten gautas atsakymas, kad galima mero pavaduotojo pareigas derinti su darbu mokykloje.

Iš mokyklos Savivaldybė yra gavusi oficialų raštą dėl mokytojo A. Mikėno darbo grafiko mokykloje. Ten tiksliai nurodyta, kad antradieniais ir penktadieniai nuo 8 val. iki 10 val. 45 minučių šis mokytojas dirba mokykloje.

Vėliau A. Mikėnas jau dirba Savivaldybėje. Sudėjus darbo laiką mokykloje (3 valandos) ir darbo savivaldybėje laiką (8 valandos), vicemeras neviršija leidžiamo 12 valandų limito. Vadinasi, ir čia jokio pažeidimo nėra.

Žinant, kad tiek mero, tiek jo pavaduotojo darbo laikas nėra reglamentuotas pagal laiką, visai nesvarbu, kokiu metu atidirbamos tos 8 valandos. Juk kartais į komandiruotes tenka išvažiuoti ir 6 valandą ryto ar dar anksčiau, todėl sakyti, kad tos trys valandos darbo mokykloje dubliuojasi su darbu Savivaldybėje, mero pavaduotojo nuomone, nėra tikslu.

Kalbėdamas apie interesantų priėmimą, A. Mikėnas pasakojo, kad yra oficialiai nurodytos priėmimo valandos. Tada ir reikėtų kreiptis į mero pavaduotoją.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Foto: Mero pavaduotojas Aidas Mikėnas bando vienu šūviu nušauti du zuikius.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video