2024/05/18

Liepsnojo namas miesto centre

Kupiškėnai, kuriems svarbus miesto įvaizdis, džiaugėsi, kad Gedimino g. apleista UAB „Baltisches Haus“ statybvietė pagaliau buvo išlyginta ir laikinai užsėta bent žolyte. Tačiau šį džiaugsmą temdo du apleisti gyvenamieji šios bendrovės namai, kurių naujieji šio žemės sklypo savininkai kažkokiais sumetimais negriovė. Žinoma, tai jų valia, bet praėjusį šeštadienį viename iš šių pastatų kilęs gaisras, vėl kelia nerimą aplinkui gyvenantiems miestelėnams ir miesto tvarka bei švara besirūpinantiems žmonėms. Negi šių pastatų šeimininkai visiškai abejingi savo turtui?

Birželio 6 d., 14.58 val., rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo pranešimą, kad Kupiškyje, Gedimino g. 49, dega apleistas, negyvenamas pastatas.

Nuvykę į gaisravietę ugniagesiai rado atvira ugnimi degančią viršutinę namo sieną ir pastogę. Įėjus į vidų buvo rasta ant grindų gulinti moteris su gyvybės ženklais. Ji skubiai išnešta į lauką ir perduota atvykusių medikų globon. Paaiškėjo, jog nukentėjusioji yra 1951 m. gimusi D. K. Moteriai nustatytas lengvas apsinuodijimas smalkėmis. Ji paguldyta į Kupiškio ligoninę.

Gaisravietėje kurį laiką stoviniavo vaikinukas ir laukė, kol ugniagesiai suras ir jam atiduos degančio namo palėpėje buvusią kuprinę. Po kelių minučių sulieta vandeniu kuprinė buvo išmesta iš palėpės. Atgavęs savo daiktus, žmogus skubiai pasišalino iš kiemo.

Per gaisrą apdegė plastikinis langas ir apdailos plastikinės dailylentės.

Pasak rajono policijos komisariato viršininko Arvydo Mėlynio, jų kaimynystėje esantys du apleisti gyvenamieji namai – tikras galvos skausmas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video