2024/05/18

Skapiškyje liejosi pienių vynas

Penktadienį ir šeštadienį teatro gerbėjai turėjo ką pamatyti ir kur akis paganyti – Skapiškyje vyko šeštasis tarptautinis teatrų festivalis „Pienių vynas – Lietuvos tūkstantmečiui“.

Ne tik festivalio organizatoriai, bet ir visi jos dalyviai nepamiršo susirinkusiesiems priminti, kad šį kartą vykstantis „Pienių vynas“ ypatingas – skirtas gražiai Lietuvos vardo sukakčiai – tūkstantmečiui, todėl ir jo atidaryme buvo labai prasmingas akcentas – keturių teatro kolektyvų iš tūkstančio pienių nupintas vainikas, kuris apjuosė Skapiškio varpinę. Suskambus varpinės varpui visi buvo pakviesti į kultūros namų vidų – žinoma, prieš tai pasivaišinus pienių vynu ir duona.

Į šventę kiekvienas atėjo kaip galėjo, tačiau buvo ir itin originaliai pasipuošusių ar įdomiomis transporto priemonėmis atvykusių svečių – rajono meras Jonas Jarutis išpuoštu bagiu atvažiavo kaip viduramžių pirklys, o Skapiškio seniūnas į šventę atvyko traktoriumi.

Antrąją dieną visų laukė viduramžių kiemelis, kuriame ne tik virė katiliukas su sriuba, bet galima buvo sutikti ir žolininkes, ir vaišingas šeimininkes. Jos alkanam davė duonelės, o kai kam ir lašinuko gabalėlį.

Po pietų vyko susitikimas su istorinio filmo „Herkus Mantas“ kūrėjais, vėliau teatro mylėtojus pakvietė Utenos kultūros centro teatras „Žaliaduonis“. Nenusivylė skapiškėnai bei svečiai atėję į bardų vakarą.

„Visada labai laukiame, kada mus pakvies į Skapiškį, – sakė Vilniaus Taurakalnio kultūros centro teatro studijos „Elementorius“ režisierė Eglė Storpirštienė. – Jau daug metų atvykstame ir į „Pienių vyną“, ir į „Pienių medų“, tačiau čia niekada niekas nesikartoja – visada atrandame kažką naujo, laukia malonios staigmenos, todėl jaunimas kiekvienais metais su didžiuliu noru vyksta į festivalį. Atvažiuoti į Skapiškį yra mūsų pati didžiausia svajonė, nes tai ypatinga vieta – kaip juokavome savo kolektyve, čia visur tvyro teatro dvasia“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video