2024/05/18

Pasikėsinta į vieną iš Aido Mikėno kėdžių

Praėjusią savaitę vykęs Savivaldybės tarybos posėdis prasidėjo aistringai. Svarstant jau patį pirmąjį dienotvarkės klausimą buvo pasikėsinta į vieną iš mero pavaduotojo Aido Mikėno kėdžių – rajono kelių eismo saugumo komisijos pirmininko postą.

Pasiūlymas į dangų nenuėjo

Tarybai buvo pasiūlyta pritarti minėtos komisijos siūlymui, Technikos gatvės 7, 9A ir 11 namų gyventojams skyrus lėšas, pastatyti atitinkamus kelio ženklus, leidžiančius statyti lengvuosius automobilius ant šaligatvio dalies.

Su tokiu komisijos siūlymu nesutiko nė vienas politikas. Jie tvirtino, kad Savivaldybė miesto problemų neturi teisės suversti ant gyventojų pečių, o pati privalo spręsti opius klausimus.Opozicijos nariai siūlė nepritarti tokiam sprendimui, o Bronislovas Rimkus nuėjo dar toliau. Jis aiškino, kad komisijos pirmininkas A. Mikėnas apskritai dirba aplaidžiai, todėl jį vertėtų atstatydinti iš tų pareigų. Žinoma, tas balsas į dangų nenuėjo – pirmininkas nebuvo atstatydintas, o daugumos balsais pritarta ir minėtam siūlymui.

Įžvelgė blefo galimybę

Svarstant sprendimą paimti trijų milijonų šimto tūkstančių litų paskolą penkeriems metams iš palankiausias sąlygas pasiūliusio banko, opozicijos lyderis Valentinas Beinoris apkaltino valdančiuosius, kad šie tiesiog blefuoja.

Tokių pinigų valdantieji nori net dvidešimties įvairių projektų mieste ir rajone įgyvendinimui. Tie projektai yra tikrai reikalingi, bet opozicija įžiūrėjo, kad tai gali būti valdžios blefas (tai ne tik populiarus kortuotojų posakis, bet ir gyrimasis nesamomis jėgomis ir priemonėmis; prasimanymas, siekiant sukelti kitam perdėtą nuomonę apie save, apdumti akis). Politinės mažumos Tarybos narių nuomone, vargu ar valdžia bent stengsis tuos projektus įgyventi, o tik vaidina, kad dirba rajono labui.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video