2024/05/18

Motorų gaudesys ir vaikų klegesys – vasaros pranašai

Praeitą šeštadienį (gegužės 30 d.) renginių Kupiškyje tikrai netrūko. Šį kartą – visi vaikams ir jaunimui. Miestas tarsi atgijo: aidėjo motociklų gausmas ir vaikų dainos. Kupiškio jaunimo centras pasirūpino, kad apie vasaros atėjimą būtų pranešta kuo garsiau – tai buvo baikerių pareiga. Vaikų meno kolektyvai miesto aikštėje parodė, ką nuveikė per metus.

Baikeriai prie „Bikuvos“ – jau antrą kartą

Prie „Bikuvos“ prekybos centro, abiejose gatvės pusėse, nusitęsė ilgos smalsuolių eilės laukdamos baikerių pasirodymo. Žiūrovų, paties įvairiausio amžiaus, tikrai netrūko, mat daugelis miestelėnų liko sužavėti pernai vasaros pabaigoje vykusiu baikerių pasirodymu. Skambant roko muzikai, kurią atliko kupiškėnų muzikantų grupė, „čioperių“, „britvų“ ir keturračių pajėgos rikiavosi prekybos centro mašinų stovėjimo aikštelėje. Geležinių žirgų valdovai, vienas po kito prašvilpdami pro žiūrovus, rodė savo ir motociklų galimybes. Buvo važiuojama vienu ratu, sukamasi aplinkui, paskleidžiant dūmų kamuolius, kuriuose skendo ir dalis žiūrovų, kai kurie drąsuoliai važiavo net atsistoję ant geležinių žirgų balnų. Vyko mėgėjiškos varžybos – kas lėčiau važiuos. Motociklai rikiavosi po du ir bandė pro žiūrovus pravažiuoti kuo mažesniu greičiu. Pasirodo, ne taip jau lengva – ne vienam „užduso“ motoras. Vyrai stengėsi, viliojo prizas – galimybė gauti alaus, kuris atiteko rungties nugalėtojui.

Baikerių pasirodymo metu smalsuolių saugumu rūpinosi net du policijos ekipažai. Žiūrovams buvo skirta tik viena aptvertoji gatvės pusė, kurioje pareigūnai ir ragino rikiuotis, tačiau ne maža dalis buvo nepaisiusių nurodymo. Ką gi, gerai tai, kas gerai baigiasi.

Miesto aikštėje daininga, triukšminga ir spalvinga

Kaip ir kasmet, Vaikų gynimo diena, sutampanti su vasaros sutiktuvėmis, organizuota Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje, sukvietė tiek mažus, tiek didelius pasidžiaugti vaikų ir jaunimo meniniais pasiekimais. Įvairių miesto ir rajono vaikų meno kolektyvų eisena pasitikta maršu ir plojimais. Į lauko sceną pirmieji pakilo vaikų darželių spalvingi kolektyvai, lydimi savo vadovių, jiems įkandin atžygiavo jaunučių chorai ir šokėjai. Vaikų rankose margavo įvairiaspalviai popieriniai vėjo malūnėliai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nora NORVILAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video