2024/05/14

Salamiestyje – kaimynų ginčas dėl tvarkos

Šalia Salamiesčio pagrindinės mokyklos stovi namas, kuriame kadaise buvo mokykla, o vėliau šį pastatą nupirko salamiestėnas Sigitas Astrauskas. Nupirktąjį namą supa mokyklos teritorija, todėl aptverti tvora nelabai pavyktų, o mokinių lankymasis jame yra galvos skausmas ir pastato savininkui, ir mokyklos administracijai.

Dūžta stiklai, lūžta durys

„Jau daug metų vargstu su mokiniais, kurie ateina parūkyti arba ant mano namo laiptų, arba atplėšę lentas lenda į vidų, – pasakojo S. Astrauskas. – Kadangi pastatas yra medinis ir tik apmūrytas iš išorės – didelė tikimybė, kad rūkaliai gali sukelti gaisrą. Jeigu kas nors nukentėtų, manau, būčiau apkaltintas aš. Ne kartą lankiausi mokykloje, prašiau, kad būtų sudrausminti mokiniai, kurie ne tik rūko, bet ir daužo stiklus, atplėšia užkaltas duris ir langus“.

Prieš kelias dienas, kaip teigė pašnekovas, jis pats užtiko rūkančius mokinius ir juos nuvedė pas direktoriaus pavaduotoją, tačiau pastaroji atsisakė pasakyti mokinių pavardes ir nesiėmė nieko, kad kaltininkai būtų nubausti.

„Nesuprantu, kodėl mokykla toleruoja tokius dalykus ir leidžia mokiniams niokoti privatų turtą. Nejaugi negalima nieko padaryti, kad tokie dalykai vieną kartą baigtųsi, – skundėsi S. Astrauskas. – Jau pavargau nuo prašymų uždrausti mokiniams lankytis man priklausančiame pastate. Visi langų daužymai ir rūkymai vyksta per mokslo metus, o vasarą būna ramu“.

Pašnekovas nesuprato, kodėl jam mokyklos pavaduotoja nesutiko pasakyti atvestųjų vaikų pavardžių – juk jie buvo pagauti privačioje patalpoje, ir jis turi teisę žinoti, kas lankėsi. S. Astrauskas kreipėsi į Savivaldybės Kultūros ir švietimo skyriaus vedėją Rimantą Jocių. Vedėjas pareiškė, kad to pastato iš viso neturėjo ten būti, tačiau paaiškinimo, kodėl nesudrausminami mokiniai, S. Astrauskas neišgirdo.

Blogai elgtis nemoko

„Sutinku, kad tame name renkasi jaunimas parūkyti, – sakė mokyklos direktorius Dalius Žvybas. – Tačiau tai daro ne tik mūsų mokiniai, bet ir vyresni, jau nebesimokantys mokykloje“.

Pasak direktoriaus, daugiausiai mėgstančių parūkyti ir net išgerti renkasi savaitgaliais arba vakarais, todėl teigti, kad mokykla užmerkia akis prieš rūkančius ar niokojančius privačią nuosavybę, yra neteisinga. Pavasarį tvarkant aplinką buvo išvežta priekaba šiukšlių ir stiklų buvusių aplink namą.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video