2024/05/13

Miegančioje opozicijoje gyvas tik nepartinis

Apie tai, kad rajone neliko opozicijos arba jos nariai, užuot užsiėmę konstruktyvia kritika, tik žavisi valdančios daugumos darbais, jau ne kartą teko kalbėti.

Po to, kai rajoną valdanti trijų partijų – valstiečių liaudininkų, darbiečių ir socdemų – koalicija atsiskaitė už per dvejus metus nuveiktus darbus, į tai sureagavo tik savo rinkėjams atstovaujantis Savivaldybės tarybos narys, nepartinis politikas Dangirdas Mikšys.

Kiti opozicijos nariai savo tylėjimu pritarė ataskaitai.

Opozicijos nėra arba ji itin nepotenciali

Skaitlingiausia opozicijos frakcija konservatoriai tiesiog sužavėti valdžios daromais darbais ir, matyt, net nesvajoja po kitų rinkimų užimti valdančiųjų kėdes. Tenka tik konstatuoti, kad valdžia yra tokia, kokia yra (matyt, visai šauni), o jos perimti niekas net nežada arba gal ir norėtų, bet tam tikslui neturi nei jokių svertų, nei potencijos.

Mieganti opozicija galbūt prabus prieš pat ateinančius rinkimus ir pradės šūkauti, kokie jie būtų šaunūs valdžioje. Tik kažin, ar tokie lozungai tada įtikins rinkėjus, kad konservatoriai, kurie visą kadenciją pramiegojo lokio miegu, galėtų rajoną pakviesti kitokiam gyvenimui.

Visgi nekyla abejonių, kad prieš rinkimus konservatoriai išlys iš apkasų ir išdrįs prabilti, bet tai bus, kaip liaudyje sakoma: „prisiminė numiręs perst“.

Blogi ne darbai, o pats planas

Kol kas vienintelis valdžiai oponuojantis D. Mikšys nenorėjo su valdančiaisiais ginčytis, ar per dvejus metus nuveikti darbai yra tokie svarūs, kaip pateikiama.

Jam atrodo, kad pats valdančiosios koalicijos planas yra nevykęs. Reikėjo pradėti visai ne nuo to, kuo valdžia užsiėmė.

Politiko nuomone, vartai į Kupiškį yra autobusų stotis. Dabar ji yra apverktinos būklės. Stogas kiauras, žiemą čia baisiai šalta. Tačiau valdžia į stotį jokio dėmesio nekreipia ir leidžia miesto svečiams juoktis iš Kupiškio.

Liūdna yra dairantis ir po centrinę miesto aikštę. Po ją vaikščiojant galima ir kojas nusilaužti. Centre stovi juoką keliantys koncertiniai tualetai. Atvažiavę turistai negali atsistebėti, kodėl iš esmės neblogai tvarkomas miestelis yra taip apleidęs Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštę.

Pasak D. Mikšio, tragiška padėtis yra ir miesto bibliotekoje. Pastatas tiesiog akyse griūva, o valdžia kažko laukia.

Akmens amžiumi kvepia ir tai, kad centrinėje miesto dalyje individualūs namai net vandentiekio ir kanalizacijos neturi. Žmonės skundžiasi, kad mieste tiesiog smirda.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video