2024/05/14

Žmonių patiklumui ribų nėra

Spauda nuolat trimituoja apie Lietuvoje siautėjančius įvairaus plauko sukčius. Deja, gyventojai niekaip nesupranta, kad savo turto apsauga visų pirma jie patys ir turi rūpintis.

Sukčiai pas gyventojus įsibrauna visokiais būdais. Kartais jie patys skambina telefonais prašydami sumokėti už į nelaimę neva patekusius artimuosius, kartais apsimeta socialiniais darbuotojais ir „siūlydami paslaugas“ išvilioja pinigus.

Tuo tarpu mūsų rajone jau ne pirmą kartą „sėkmės džentelmenai“ apie savo teikiamas paslaugas skelbiasi laikraštyje, o žmonės patys juos kviečiasi į namus.

Skalbyklė išgaravo

Neseniai viena Salamiesčio gyventoja redakcijai papasakojo istoriją, kaip prapuolė jos skalbimo mašina.

Moteris perskaitė skelbimą, kad meistrai taiso sugedusias skalbykles. Ji paskambino nurodytu telefonu ir meistrai bematant atvyko. Išsivežę skalbimo mašiną jie netrukus grąžino neva jau sutaisytą. Mašiną priėmė žmonos vyras. Jis įjungė aparatą. Šis birbė, todėl žmogui atrodė, kad mašina sutvarkyta. Vėliau, kai žmona susiruošė skalbti, paaiškėjo, kad skalbyklė nedirba, kaip ir iki remonto. Moteris vėl paskambino tiems patiems meistrams.

Dar kartą į Salamiestį atvažiavę vyrai pasiėmė mašina, sakydami, kad jai prireiks rimtesnio remonto. Kai ilgokai mašina užsibuvo pas meistrus, salamiestietė pradėjo jiems skambinti telefonu. Meistrai iš pradžių aiškino, kad negauna reikiamos detalės, o vėliau iš viso nebeatsiliepė. Praėjo jau kone pusė metų, o telefonas ir toliau neatsako. Moteris tiesiog nebežino, kaip ieškoti tų „meistrų“ ir savo skalbyklės.

Nuskriausta salamiestietė neturi jokio popierėlio, kad atidavė mašiną, nežino nei meistro vardo, nei pavardės, neprisimena, kokiu automobiliu buvo išvežta jos skalbyklė.

Ikiteisminį tyrimą pradėtų

Supažindintas su šia istorija rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas sakė, kad liūdniausia yra tai, kad žmonės labai neatsargiai elgiasi su savo turtu. Dažnas nusikaltimas įvyksta būtent dėl nukentėjusių žmonių lengvabūdiškumo. Juk daug lengviau yra užkirsti kelią nusikaltimui negu vėliau jį ištirti. Pasak L. Dovydėno, kiek bekalbėtum apie mašinose paliekamus daiktus, žmonės juos vis tiek palieka. Kai jie dingsta, prasideda įvairūs pasiteisinimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video