2024/05/14

Lenktynės, kurios galėjo baigtis mirtimi

Įprastai žurnalistai savo skaitytojams pasakoja apie nusikaltimus tiek, kiek jiems informacijos suteikia policijos, prokuratūros ar kitų specialiųjų tarnybų pareigūnai, įvykio liudininkai.

Kartais tenka pasidalinti turima informacija (nebūtinai visada policija jos turi daugiau nei žurnalistai) ir drauge pagalvoti, kiek žinių jau gali pasiekti viešąją erdvę, o kiek dar reikia pataupyti tam, kad ankstyvas informacijos paskleidimas netrukdytų atskleisti nusikaltimą.

Šį kartą visai ne savo noru teko pačiam dalyvauti policijos ir gal ne tik eismo taisyklių pažeidėjų lenktynėse, todėl galiu papasakoti visą mirtimi galėjusią pasibaigti istoriją.

Keli centimetrai iki avarijos

Ketvirtadienį važiuoju sau ramiai į redakciją iš Panevėžio į Kupiškį. Greitis įprastas. Staiga išgirstu baisų triukšmą. Ir mano automobilį iš dešinės pusės aplenkia motociklas, liaudyje „britva“ vadinamas. Kaip jis pralindo tarp mano mašinos ir šalikelės žvyrkelio, iki šiol sunku suprasti. Juk tarp žvyruotos šalikelės ir mano automobilio galėjo būti maždaug metro atstumas. Tuoj pat iš kairės pusės pro mane prašvilpė dar viena „britva“. Sunku pasakyti, kokiu greičiu važiavo motociklai, bet aišku, kad jie nuo manęs tolo, kaip nuo stovinčio. Ant abiejų motociklų sėdėjo po du žmones. Kol svarsčiau, kokios galėjo būti pasekmės, jei iš dešinės pusės mane lenkęs motociklas būtų užvažiavęs ant žvyro ar nors kiek kliudęs automobilį, pastebėjau iš toli vėl atlekiančius, bet jau Panevėžio kryptimi, tuos pačius vėjo pamušalus.

Juos persekiojo Kupiškio policijos komisariato automobilis su įjungtais švyturėliais.

Aiškiai buvo matyti, kad sprunkantieji didina atstumą nuo persekiotojų ir tikrai pabėgs. Buvo kilusi mintis padėti persekiojantiems policininkams imituojant kelio blokavimą, bet toks manevras galėjo baigtis motociklininkų žūtimi. Persigalvojau. Juk tie potencialūs savižudžiai irgi turi sielą, motinas, gal ir žmonas.

Blokavo kelią

Jau Kupiškyje išsiaiškinau, kad rajono policija tą rytą gavo pranešimą, jog Panevėžyje nestojo stabdomi du motociklų vairuotojai ir nurūko Kupiškio link. Mūsų rajono policininkai blokavo jiems kelią ties Noriūnais, skersai važiuojamąją dalį pastatę vilkiką ir pasiruošė sulaikyti pažeidėjus.

Motociklininkai, iš toli pastebėję blokuotą kelią, apsisuko ir nulėkė atgal į Panevėžį. Rajono policijos ekipažas motociklus vijosi iki Karsakiškio. Mašinos vairuotojas, iš savo „Škodos“ išspaudęs bene 180 kilometrų per valandą greitį, sakė, kad jo mašina jau beveik skrido, bet motociklininkai nenumaldomai tolo.

Ties Karsakiškiu nevienodo svorio kategorijos lenktynės baigėsi. Buvo tikimasi, kad prieš įvažiavimą į Panevėžį bėglius perims ten laukiantys Panevėžio pareigūnai. Deja, jie policininkams parodė uodegą.

Kelio atkarpoje tarp Karsakiškio ir Vaivadų jie nusuko į kažkurį šalutinį keliuką ir pasislėpė nuo teisėsaugininkų.

Bėglius persekioję pareigūnai nėra įsitikinę, kad jų motociklai yra nevogti. Visi policininkai pastebėjo, kad jie buvo be valstybinių numerių.

Todėl yra tikimybė, kad tos transporto priemonės gali būti pavogtos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video