2024/05/13

Pacientų padėkas pelnė trys mūsų rajono gydytojos

Pirmadienį Kaune, buvusioje Prezidentūroje, vyko renginys „Padėka gydytojui“, kuriame padėkos raštais apdovanotos ir trys mūsų rajono gydytojos: Pirminės asmens sveikatos priežiūros centro (PASP) direktorė, bendrosios praktikos gydytoja Dovilė Kulbokienė, bendrosios praktikos gydytoja Virginija Griškaitė bei Kupiškio ligoninės gydytoja kardiologė Zinaida Odinienė.

Iš viso padėkos raštus gavo 47 šalies gydytojai.

Pasak gydytojų sąjungos Kupiškio filialo pirmininkės gydytojos Vidos Pranckūnienės, šie apdovanojimai gydytojams yra ypač brangūs, nes jie yra pacientų vardu už sugrąžintą sveikatą, sąžiningą ir kruopštų darbą.

„Visada yra malonu, kai padėkos už atliktą darbą sulaukiame iš pacientų, – sakė V. Pranckūnienė. – Šiuo atveju pacientai siuntė padėkas į žurnalą „Gydytojų žinios“. Šiame leidinyje buvo ir kupiškėnų padėkos minėtoms gydytojoms. Tokio pacientų gydytojų darbo įvertinimo mūsų rajono gydytojai sulaukia jau antrą kartą – 2006 m. padėkas buvo gavusios dvi rajono gydytojos: ligoninės vidaus ligų gydytoja Roma Ramanauskienė ir gydytoja neurologė Bronė Vaitiekūnaitė“.

Renginys vyksta nuo 2004 metų, ir jau dveji metai, kai renginio globėja yra pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė.

Anot A. Adamkienės, gydytojai žmogų lydį visą gyvenimą – nuo pat gimimo, todėl jai didelė garbė jiems įteikti pacientų padėkas: „Ačiū visiems medikams, kurių dėka esame laimingi. Gydytojas – kaip draugas, kuris supranta, atjaučia ir daro viską, kad mūsų gyvenimas būtų gražesnis, – dėkojo gydytojams A. Adamkienė.

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas profesorius Liutauras Labanauskas teigė, kad šiuo renginiu norima atkreipti visuomenės dėmesį į gydytojo darbą, kuris yra prasmingas, teikiantis žmogui viltį ir grąžinantis tikėjimą. Tokie renginiai reikalingi ir gydytojams, ir visuomenei, kad nebūtų prarasta svarbiausia – žmogiškasis ryšys tarp mediko ir paciento.

„Visada yra smagu, kai sulaukiame padėkos, o ne priekaištų. Ligą lengviau įveikti, kai su ja kartu kovoja gydytojas ir ligonis, – kalbėjo gydytoja D. Kulbokienė. – Šie apdovanojimai buvo įteikti Medicinos darbuotojų dienos proga. Ne visada vien finansinis įvertinimas yra svarbiausia, geras žodis, padėka taip pat turi savo vertę“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video