2024/05/03

Penktosios rinktinės gimtadienis su šūviais ir orkestru

Savaitgalį Kupiškyje vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 18-osios įkūrimo metinės. Pasak rinktinės viešųjų ryšių atstovo kapitono Virgilijaus Rudoko, yra tradicija rinktinės gimtadienį švęsti vis kitame mieste, todėl šį kartą kariūnai atvyko į Kupiškį.

„Rinktinė apima dvi apskritis – Panevėžio ir Šiaulių. Jos štabas – Panevėžyje, o rinktinės kuopos yra Kupiškyje, Pasvalyje, Rokiškyje, Joniškyje, Kelmėje, Šiauliuose, Pakruojyje. Iš viso čia tarnauja apie 1000 karių savanorių“, – pasakojo apie rinktinę V. Rudokas.

Šventė prasidėjo iškilminga rinktinės rikiuote, raportu rinktinės vadui bei stilizuotomis garbės salvėmis: už Lietuvą, savanorius ir kariuomenę. Vėliau rinktinės žvalgai demonstravo parodomąją programą, kurios metu vyko „priešo“ sulaikymo operacija. Kareiviai, prisidengę dūmų uždanga, sėkmingai sulaikė „priešą“, į smulkius šipulius trupino molines čerpes.

Aviacijos mėgėjai taip pat turėjo, kur akis paganyti – danguje akrobatinio skraidymo triukus atliko KASP aviacijos rinktinės daugkartinė aukštojo pilotažo varžybų prizininkė, tarptautinės klasės sporto meistrė, atsargos kapitonė Onutė Motiejūnaitė.

Pilotė KASP aviacijos rinktinėje pradėjo tarnauti nuo 1999 m., o skraidyti – nuo 1997 m. ir iki šiol ore išbuvo per 2500 valandų. Kupiškyje pilotė akrobatinio skrydžio programą atliko nedideliu rusų gamybos lėktuvu JAK-52.

Po parodomosios rinktinės programos visi susirinkusieji buvo pakviesti į Kupiškio kultūros centrą, kur buvo pagerbti geriausi rinktinės kareiviai. Jie apdovanoti medaliais, padėkos raštais, o geriausiai rinktinės 502-ąjai kuopai įteiktas apdovanojimas – kardas. Tai pereinamasis prizas, dėl kurio kiekvienais metais varžosi visos rinktinės kuopos.

Po oficialiosios dalies kupiškėnai kareiviams padovanojo koncertą – juos sveikino kultūros centro meno kolektyvai.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video