2024/05/03

Skaudi nelaimė baigėsi mirtimi

Vakar, balandžio 24 d., ligoninėje mirė penkiasdešimt devynerių metų Antanas Marmokas. Prieš mėnesį, kovo 25 d., jis buvo sunkiai sužalotas Kupiškio r., Šepetos k., UAB „Durpeta“, substratų gamybos ceche, atliekant naujų įrengimų derinimo darbus.

Tą nelemtą penktadienį nukentėjusysis buvo skubiai nugabentas į Panevėžio ligoninę. Nelaimė įvyko užsandarinant transporterio aulą. Šaltkalvis suvirintojas A. Marmokas užlipo ant įrenginio ir, gulėdamas ant nugaros, suko varžtą. Partneriai iš Vokietijos buvo pranešę, kad kovo 25 d., 14.30 val., darbai fabrike stabdomi. Taip ir buvo padaryta, tik nespėta pasirūpinti įrengimų valdymo saugiklių išjungimu. Tad po keliolikos minučių, darbininkui būnant ant įrenginio, jis buvo įjungtas tiesiai iš Vokietijos. (Nauji įrengimai valdomi per modemą tiesiai iš Vokietijos).Užteko kelių sekundžių, kad įvyktų skaudi nelaimė.

A. Marmokas buvo gydomas Panevėžio ligoninėje, ir nors po stuburo operacijos buvo aišku, kad ligonis vaikščioti negalės, medikai artimiesiems teikė vilčių, kad vyriškis gyvens. Nei artimųjų nenuilstamas rūpestis, nei medikų pastangos, deja, nesugebėjo išplėšti jo iš mirties nagų.

A. Marmokas buvo vedęs, turėjo dukterį ir sūnų. Neseniai susilaukė jau penkto anūko. Buvo pareigingas tėvas, mylimas senelis, geras kaimynas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nomeda SIMĖNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video