2024/05/04

Teršėjas operatyviai nustatytas

Balandžio 11 dieną „Kupiškėnų mintys“ rašė apie kiek netikėtą radinį. Žmonės, vaikščiodami Kupos pakrantėmis, pastebėjo vamzdį, kuriuo į uoliai kupiškėnų prižiūrimą upę tekėjo nemalonų kvapą turintys teršalai.

Upė teršiama ne vienerius metus

Mums apsilankius nurodytoje vietoje netoli tilto per Kupą, Sodų gatvės name gyvenantis žmogus pasakojo, kad jis šį namą įsigijo jau senokai, bet tas vamzdis čia buvo nuo pat pradžių. Atliekos juo teka ne nuolat, bet kartais iš jo pliūpteli ir naftos gaminių atliekos. Va tada tai aplinkui gerokai pasmirsta. Vietinis gyventojas mus patikino, kad čia upė yra teršiame ne vienerius metus.

Apžiūrėję stačiame skardyje kyšantį vamzdį, įsitikinome, kad jis čia pakastas seniai, nes jokių nesenų kasinėjimų pėdsakų neaptikome.

Deja, iš kur yra nutiestas vamzdis ir kas yra tų gerų darbų autorius, nustatyti buvo gana sudėtinga, nes vamzdžio pradžia galėjo būti ir garažų kooperatyve, ir keliuose netoliese esančiuose privačiuose ir valdiškuose pastatuose.

Pirmieji įtarimai nepasitvirtino

Po publikacijos kelių miesto įstaigų vyrai susirinko pasitarti, kaip reikėtų išaiškinti teršėją. Susirinkime dalyvavo UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius Albertas Audickas, Rimantas Adomauskas iš Kupiškio r. aplinkos apsaugos agentūros, Antanas Odinas iš rajono Savivaldybės ir dar keletas žmonių.

Iš pradžių vyrai nutarė, kad vamzdis išeina iš Sodų gatvėje esančio garažų kooperatyvo, bet šis spėjimas nepasitvirtino.

R. Adomauskas pasakojo, kad nuvykus į garažų kooperatyvą, jo pirmininkas Leonas Kulešovas užtikrino, kad tokios atliekos iš garažų negali tekėti ir jis pats pasižadėjo padėti nustatyti tikrąjį kaltininką.

Netrukus pareigūnai apsilankė netoliese gyvenančio Egidijaus Pečiulio name.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video