2024/05/03

Į mirtį be stabdžių

Žūtys keliuose šiemet jau pasiekė rajono rekordą. Visai neseniai kelių sankryžoje prie pat „Narjantos“ degalinės žuvo trys jauni vaikinai, o praėjusio antradienio rytą įvyko dar viena skaudi eismo nelaimė, nusinešusi dviejų žmonių gyvybes.

Mįslės dar neįmintos

Tą rytą policija gavo pranešimą, kad netoli Subačiaus, Viešintos upelyje, pastebėtas baltos spalvos lengvasis automobilis, gulintis ratais į viršų. Policijai paskambinęs vyras, kuris ir pamatė upėje apsivertusią mašiną, apie žuvusius žmones nieko nesakė. Matyt, jų nepastebėjo.

Policijos pareigūnai, apžiūrėję įvykio vietą, įsitikino, kad upelyje yra ne tik senas baltos spalvos automobilis „Volkswagen Golf“, bet ir juo važiavę žmonės – vyras ir moteris.

Teko kviestis ugniagesius gelbėtojus ir kitas specialiąsias tarnybas, kad ištrauktų mašiną ir pasirūpintų žuvusiais, automobiliu važiavusiais, žmonėmis.

Kai nuvykome į įvykio vietą, vaizdas buvo toks, kad moterys kreipė akis šonan. Į krantą ištraukti jau sustingę lavonai aukštyn buvo iškėlę rankas lyg kviestųsi dangaus malonės, o pareigūnai fiksavo įvykio detales.

Prie upės atvykę netoliese gyvenantys žmonės pasakojo, kad žuvusieji – 1970 m. gimusi Herta Jablonskienė ir dešimčia metų jaunesnis Mindaugas Valikonis – nebuvo vyras ir žmona. Jiedu tiesiog kartu gyveno netoliese esančioje Panevėžio gatvėje, prie Subačiaus geležinkelio stoties.

Automobilį iš upės ištraukę ugniagesiai sakė, kad vyriškio lavonas jau buvo beveik iškritęs iš mašinos. Tas automobilis buvo registruotas kito žmogaus vardu.

Avarijos aplinkybės dar yra nustatinėjamos, bet, atrodo, kad automobilis pakankamai dideliu greičiu važiavo nuo Stračnių kapinių Subačiaus link. Vairuotoja kažkodėl nepataikė užvažiuoti ant už nedidelio posūkio esančio tilto ir tiesiog beveik perskrido Viešintos upelį. Automobilis rėžėsi į priešingą jo krantą ir liko gulėti upelyje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video