2024/05/03

Medikai pašiurpo nuo direktoriaus kalbų

Lietuviams visą laiką rūpėjo, kiek uždirba kaimynas. Prasidėjus sunkmečiui, tas susidomėjimas dar labiau išaugo, todėl nutarėme pasidomėti, kiek kas dabar uždirba.

Apie Savivaldybės darbuotojų atlyginimus detaliai jau informavome, o šiandien pateikiame vienas kitam prieštaraujančius duomenis apie medikų ir kai kurių kitų įstaigų darbuotojų pajamas.

Mato liūdną ateitį

Praėjusią savaitę poliklinikos direktorė Dovilė Kulbokienė ir ligoninės vadovass Povilas Rimkus oficialiai pasakojo apie jų vadovaujančių įstaigų darbuotojų atlyginimus.

D. Kulbokienės tvirtinimu, jos įstaigoje dirbančių gydytojų alga yra 3 400 litų, o seselės ir laborantės gauna po 1 500 litų. Praėjusiais metais darbuotojų atlyginimai padidėjo 20 procentų.

Pasak D. Kulbokienės, dabar atlyginimai vėluoja maždaug tris dienas, bet ji mato liūdną perspektyvą, nes ateityje atlyginimai gali ne tik dar labiau vėluoti, bet ir mažėti.

Direktorius nežino, ar meluoja?

Ligoninės direktorius P. Rimkus sakė, kad jo darbuotojų atlyginimai pernai pakilo 11 procentų ir dabar gydytojų atlyginimas yra 2 500 litų, o aptarnaujančio personalo 1 200 litų.

Direktorius praėjusį ketvirtadienį pasakojo, kad darbuotojams atlyginimai šiuo metu vėluoja maždaug mėnesį. Esant pinigų stygiui, jis yra numatęs pervesti po 200 litų visiems darbuotojams, nepriklausomai nuo to, koks yra jų atlyginimas.

Penktadienį ligoninės darbuotojai patvirtino, kad jiems yra pervesti tie direktoriaus žadėti 200 litų, bet sakė yra pašiurpę nuo vadovo kalbų apie personalo atlyginimus.

Ligoninėje dirbanti gydytoja „Kupiškėnų mintims“ rodė buhalterinį dokumentą, kuriame aiškiai parašyta, kad jos atlyginimas yra tik 1 800 litų, o į rankas ji gauna tik 1300 litų. Tuoj pat prisistačiusi sesutė dokumentaliai įrodė, kad ant popieriaus jos alga yra 1 000 litų, o moteris realiai gauna tik 800 litų.

Ligoninės darbuotojoms yra visiškai aišku, kad direktorius paprasčiausiai meluoja, nes jis tiesiog negali nežinoti, kiek uždirba jo vadovaujamo kolektyvo žmonės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video